Aikarajaa uinnille ei enää kaikissa halleissa ole.
Moni uimahallikävijä on tottunut rajattuun uintiaikaan, jonka jälkeen hallista täytyy poistua. Aikarajaa ei kuitenkaan kaikkialla ole käytössä, ja toisaalta sen pituus myös vaihtelee. Esimerkiksi Tampereen uimahalleissa saa uida hallin aukioloajan.
– Eli vaikka tulisit aamulla kuudelta, kun halli aukeaa, voit olla puoli yhdeksään asti illalla, johtava liikunnanohjaaja Tommi Liimatta Tampereelta sanoo.
Lue myös: Voiko syyhyn saada uimahallin tai kuntosalin pukukaapista?
Myös uimahallin puolelle mahtuu "megaharrastajia"
1990-luvulla tamperelainen uintiaika oli vielä tunnin ja 15 minuuttia. Nyttemmin siitä on luovuttu. Kesäisin moni viettää koko päivän maauimalassa, mutta myös uimahallin puolelle mahtuu "megaharrastajia".
– Meillä on ihan vakiokavereita, jotka ovat hallilla pidempään, jopa viidestä kuuteen tuntia. Heillä on sitten eväät pukutiloissa, vaikka siellä ei periaatteessa saa syödä. Mutta kyllähän sitä tapahtuu.
Uintiaikaa yleensä 1,5–2,5 tuntia
Hallien käytännöt vaihtelevat. Esimerkiksi Oulussa uintiaika pukeutumisineen on kaksi tuntia. Nokialla uintiaika on 2,5 tuntia, ja aikarajoitus sisältää kuntosalin käytön; Kemissä kyseinen aika on kaksi tuntia, samoin Hämeenlinnassa.
Sekä Espoossa että Kangasalla uintiaika on 1,5 tuntia. Porin tai Turun uimahallien järjestyssäännöissä uintiaikaa taas ei erikseen mainita.
Oman hallinsa säännöt voi tarkistaa esimerkiksi netistä tai soittamalla.
Lue myös: Miksi uimahallissa haisee kloori? Tämän tuoksu kertoo veden puhtaudesta
Lue myös: "Kyllä niitä kuukausittain tulee useampikin" – Tommi kertoo, mitä tehdään, jos joku kakkaa uimahallissa altaaseen
Katso myös: Löylyjä on moneen makuun – sauna-asiantuntija: "Kyllä se oma sauna on se paras"
4:18