Jouluna on lupa nauttia ja herkutella. Kahvipöytään ei tällöin sovi kantaa kalkkiintuneella keittimella tehtyä kahvia. Poimi vinkit kahvinkeittimen siivoukseen.
Maistuvan kahvin resepti on yksinkertainen: Raikas vesi, hyvä kahvi ja puhdas keitin.
Kahvinkeitin kerää itseensä likaa niin vedestä kuin kahvista. Vesijohtovesi aiheuttaa keittimeen kalkkisaostumia ja kahvista irtoaa rasvaa.
Kahvinkeitin, kuten moni muukin asia, puhdistuu vaivattomasti etikalla.
Kaada keittimen vesisäiliöön puoli litraa vettä ja puoli litraa etikkaa. Anna keittimen käydä sen aikaa, että puolet vesi-etikkaseoksesta on valunut. Sammuta keitin ja vaikuttaa puolisen tuntia. Laita sitten kahvinkeitin uudestaan päälle.
Kun keitin on valmis, harjaa tiskiharjalla kannu ja kaada sitten kuuma vesi-etikkaseos pois. Huuhtele keitin valuttamalla kahdesti täysi pannullinen raikasta vettä.