Kysely: Harris hieman Trumpia edellä presidenttikisassa

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris on tuoreimman mielipidemittauksen mukaan hieman republikaanien Donald Trumpia edellä, kun vaaleihin on neljä viikkoa aikaa.

Harrisia äänestäisi 49 ja Trumpia 46 prosenttia rekisteröityneistä äänestäjistä Siena Collegen ja New York Timesin tekemän kansallisen mittauksen mukaan. Vielä syyskuun puolivälissä kilpakumppanit olivat tasoissa 47 prosentin kannatuksella.

Tulos on pitkälti linjassa kansallisia mielipidemittauksia kokoavan RealClearPolitics-mediayhtiön mittauksen kanssa, jonka mukaan Harrisilla olisi kahden prosenttiyksikön johto.

Seitsemässä vaa'ankieliosavaltiossa, jotka todennäköisesti määrittävät vaalien lopputuloksen, kisa on kuitenkin vielä tiukempi.

Republikaaneja siirtynyt Harrisin leiriin

Äänestäjät näkevät Harrisin välittävän heidän kaltaisistaan ihmisistä ja edustavan Trumpia enemmän muutosta. Trumpia taas pidetään vahvempana johtajana.

Harris on viime viikkoina saanut kerättyä erityisesti republikaanien ääniä. Mittauksen mukaan yhdeksän prosenttia republikaaneista suunnittelee äänestävänsä häntä, kun edelliskuussa vain viisi prosenttia oli samoissa ajatuksissa.

Harris on houkutellut republikaanien ääniä muun muassa kampanjoimalla republikaanien entisen kongressiedustajan Liz Cheneyn kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat