Uuden vuoden tinojen valaminen on monessa perheessä perinne. Valitettavasti tina on ongelmajätettä.
Uuden vuoden tina on suurimmaksi osaksi lyijyä, ja sitä ei saa missään nimessä laittaa sekajätteeseen. Valistuneet kuluttajat jättävätkin tinan kauppaan ja korvaavat sen sokerilla.
Sokerista saat paitsi ekologista myös syötävää tinaa. Sulata sokeria varrellisessa kasarissa ja sekoita puukauhalla, neuvotaan Dansukkerilta.
Ota kasari pois liedeltä, kun sokeri on saanut hieman väriä ja tasoita loput sokeripaakut tasaiseksi massaksi. Kaada sitten sula sokeri tinan tavoin suoraan kylmään veteen ja nosta pois vaikka reikäkauhan avulla. Sokeritina on turvallista myös maisteluun.
Ethän missään nimessä maistele sokeritinaa, joka on valettu käytetyssä tinakauhassa!