Vähennä ruokahävikkiä ja hyödynnä joulukinkun nahka valmistamalla siitä suolaisia napostelupaloja!
Joulupöydässä herkkuja on usein yllin kyllin, mutta tästä huolimatta raaka-aineita ei kannata heittää roskiin, kun jouluruoat alkavat kyllästyttää. Poimi vinkit siihen, kuinka joulukinkun nahasta voi valmistaa maistuvia kamarasipsejä.
Sen sijaan, että joulukinkun päällä olevan nahan heittäisi roskiin, kannattaa se hyödyntää rapeisiin ja maistuviin snackseihin, joiden seurana voi tarjoilla esimerkiksi dippikastiketta.
Kokeile kotona: Kamarasipsit
Poista paistetun kinkun päällä oleva nahka ja puhdista se sisäpuolelta lusikalla kaapimalla kaikki rasva pois.
Leikkaa nahkalevystä noin kahden sentin levyisiä paloja ja levitä ne uunipellille tasaisesti irti toisistaan.
Kuivata nahanpaloja uunissa tai kasvikuivurissa 50 asteessa noin 6–8 tuntia.
Kuivattamisen jälkeen uppopaista nahanpaloja 190 asteisessa rasvassa noin 15 sekuntia.
Valuta paperinpäällä ylimääräinen rasva pois.
Tarjoile esimerkiksi raikkaan dipin kera.
Lähde: hookoo.fi
Kokeile myös joulukinkkua muromyslikuorrutteella:
4:02
MTV LIFESTYLE