Unohditko tehdä simaa? Ei hätää – uskomaton pikasima valmistuu muutamassa minuutissa!
Helpolla reseptillä simankaltainen juoma valmistuu minuuteissa, eli ei kannata murehtia, jos sima jäi tänä vuonna valmistamatta – vielä on aikaa!
Poimi videolta talteen resepti vapun herkullisimpiin munkkeihin.
Siman valmistaminen vie aikaa, ja monelta vappuun varautuminen klassikkojuoman merkeissä saattaa unohtua. Hanna Siveniuksen reseptillä kotitekoista vappusimaa muistuttava juoma valmistuu nopeasti simasta tutuista raaka-aineista.
– Jos mielesi tekee kotitekoista vappusimaa, mutta aikaa ei ole pitkälle valmistuskaavalle, tässä ratkaisusi. Pikasima valmistuu yhdessä hujauksessa! reseptin kehittänyt Hanna Sivenius hehkuttaa Novellen verkkosivuilla.
Hannan pikasima
3 luomusitruunaa
2,5 dl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
1 l vettä
1 l maustamaton kivennäisvettä
Pese sitruunat hyvin ja ota kuorimaveitsellä sitruunoiden kuoret talteen. Lisää kattilaan vesi, sitruunankuoren palaset, muutama sitruunarinkula, sokeri ja hunaja. Keitä niin, että sokeri on kokonaan sulanut ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja lisää kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.
Lähde: Novelle
Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 1.5.2016.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät