Laura Friman ylistää Suosikki-lehden legendaarisen lääkäripalstan "Ekiä": "Hän kesälomallakin hyvin kuuliaisesti rustasi vastauksia "

Laura Friman ja Mikko Mattlar raapustivat Suosikki-nuortenlehden tarinan yksien kansien väliin. 

Toimittajat Laura Friman ja Mikko Mattlar vierailivat keskiviikkona 18. syyskuuta Viiden jälkeen -ohjelmassa uunituoreen Kul­ta­tur­bo – Suo­sik­ki-leh­den ta­ri­na -kirjansa tiimoilta. Kirja kertoo nimensä mukaisesti ikonisen Suosikki-nuortenlehden tarinan aina vuodesta 1961 vuoteen 2012 saakka.

Monen Suosikin lukijan mieleen on piirtynyt Bees & Honey -lääkäripalsta, jossa yleislääkäri Erkki-Pekka "Eki" Helle vastaili nuoria askarruttaneisiin terveyskysymyksiin. Nuoret alustivat Helteelle lähettämiään kysymyksiään usein Dear Eki -lausahduksella, joka onkin jäänyt elämään vielä Suosikin jälkeenkin.

Friman kertoi Viiden jälkeen -haastattelussa, että Helle saattoi parhaimmillaan saada tuhansia kirjeitä lyhyessä ajassa.

– Hänellä oli myös päivätyö yleis- ja perhelääkärinä, ja hän oman toimensa ohessa tuli hakemaan mielettömät pinkat näitä kirjeitä. Hänen perheensä on muistellut, että hän kesälomallakin hyvin kuuliaisesti rustasi vastauksia mökillä, Friman nauroi.

– Hän oli kyllä koko kansakunnan nuorten luotettu lääkäri. Eritoten seksuaalikasvatuksella, jota hän teki, oli ihan valtava arvo. Aivan mielettömän upea elämäntyö, hän jatkoi. 

Millä mielin Suosikin entinen päätoimittaja Katja Ståhl muistelee vuosiaan lehden parissa? Entä voisiko Suosikin kaltainen julkaisu tehdä vielä paluun? Katso Laura Frimanin ja Mikko Mattlarin koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat