Kesäiset mansikan, sitruunamelissa-yrtin tai minttu-yrtin lehdet kruunaavat mansikkalettukakun ulkonäön!
Valmista lettutaikina kätevästi käyttäen valmista lettu- ja vohvelijauhoseosta, lisää vain vesi. Rahka keventää kermatäytettä ja pitää rakenteen kasassa.
1 lettukakku, jossa on 7-8 isoa lettua
Lettutaikina:
5 dl vettä
1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Voita paistamiseen
Täyte:
3-4 dl mansikka- tai marjasurvosta tai -hilloa
n. 1½ l mansikoita
mansikan, sitruunamelissa-yrtin tai minttu-yrtin lehtiä
Rahkaseos:
2 tlk kermaa tai vähälaktoosista vispautuvaa kermavalmistetta (4-5 dl)
2-3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tlk maitorahkaa (500 g)
Vispaa pussillinen lettu- ja vohvelijauhoja veteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota hetki. Paista lettupannulla miedolla lämmöllä isoja, pannunkokoisia lettuja, käytä paistamiseen voita.
Lettujen jäähtyessä valmista rahkaseos. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka.
Kokoa lettukakku tarjoilualustalle. Laita pohjalle ensin jäähtynyt lettu, sitten ohuelti mansikkahilloa tms., rahkaseosta ja muutamia pilkottuja mansikoita. Aseta seuraava lettu päälle ja tee samanlaisia kerroksia niin kauan kuin aineita riittää. Laita päällimmäiseksi reilusti rahkatäytettä, koristele kauniisti mansikoin ja yrtein. Tarjoile heti. Mikäli kakkua ei syödä kokonaan heti, säilytä sitä jääkaapissa.
VINKKI: Jos pidät kookoksen mausta, käytä nesteenä myös kookosmaitoa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy