Mainos

Vadelmamisu

Vadelmamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös mansikat. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää Mascarpone-tuorejuustoa. Muista kostuttaa marjamisu huolella, se saa olla hyvin kosteaa!

Torttupohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Cookies Suklaamurotaikinaa
  • (400 g)

Vuokaan

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Kypsälle pohjalle

  • 1 dl vahvaa (maito)kahvia
  • 3 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
  • 2-3 dl vadelmahilloa tai -survosta

Täytevaahto

  • 1 tlk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tlk (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia

Koristeeksi

  • vadelmia
  • sitruunamelissan lehtiä tai pieniä mansikanlehtiä

Valmistusohje

Irrota taikinalevyt toisistaan ja sulata ne. Yhdessä paketissa on kaksi taikinalevyä. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.

Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle vadelmahillo tai -survos ja sen päälle täyte. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki: Voit käyttää vadelmien sijaan mansikoita tai kirsikoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!