Mainos

Lettutaikina: Savukalatäyte ja Marianne Marjatäyte

Ei kesää ilman lettukestejä. Tee iso lettutaikina, kutsu vieraita kylään ja tarjoile heille maistuvia lettuja suolaisella savukalatäytteellä ja jälkiruoaksi raikkaalla Marianne Marjatäytteellä.

Ainekset

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa tai maitojuomaa
  • 2,5 dl Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja, osa voi olla Ohra- tai
  • Tattarijauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

Tai vielä helpommin

  • 1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
  • 0,5 l vettä

Savukalatäyte

  • 400 g savustettua kalaa perattuna
  • n. 2 kesäsipulia varsineen
  • 2 dl pehmeää raejuustoa
  • 100 g kevyttä sitruunatuorejuustoa tai yrttirahkaa
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 0,5 tl sitruunapippuria

Marianne Marjatäyte

  • 1 tlk vaahtoutuvaa mansikkakermaa tai kermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 150 g Marianne-rouhetta
  • Lisäksi: mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja

Valmistusohje

Taikinasta tulee 7-8 isoa lettua, pienempiä 20-30

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Vispaa lettu- ja vohvelijauhot veteen tasaiseksi taikinaksi. Paista miedohkolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa, ainakin valurautapannulla.

Pilko kala ja sipuli. Lisää raejuusto ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen kanssa tai täytteenä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon muut täytevaahdon ainekset. Tarjoile lettujen kanssa tai täytä letut vaahdolla ja marjoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.