Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Supermarjamisu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän tiramisuun on käytetty suomalaisia supermarjoja, tyrniä ja lakkaa. Reseptiin sopivat hyvin myös suomalaiset karpalot, mustikat, vadelmat, karviaiset tai herukat.

Ainekset

  • 1 pyöreä vuoka (halkaisija 25–28 cm)

Torttupohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • 1 dl vahvaa (maito)kahvia
  • 3 rkl mantelilikööriä (esim. Amaretto) tai muutama tippa manteliesanssia
  • 2 dl tyrnisurvosta tai -hilloa

Täytevaahto

  • 1 tlk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tlk (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia

Koristeeksi

  • lakkoja
  • mintun lehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.

Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle tyrnisurvos ja sen päälle täyte. Koristele lakoilla ja mintun lehdillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Tiramisu