Lewis Hamilton paljastaa vuosia jatkuneen kierteensä: "Todella vaikeita vaiheita"

Formula ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton kertoo tuoreessa haastattelussa kärsineensä vuosia masennuksesta.

39-vuotias Hamilton on kertonut brittiläiselle The Times -lehdelle koulussa alkaneen kiusaamisen heijastuneen pitkälle hänen aikuisuuteensa.

– Olen kärsinyt mielenterveysongelmista koko elämäni, ja masennusta minulla on ollut todella varhaiselta iältä, kun olin ehkä 13-vuotias. Parikymppisenä minulla oli joitain todella vaikeita vaiheita, Hamilton kertoo lauantaina julkaistussa artikkelissa.

Myös kuusivuotiaana aloitetun moottoriurheilun paineet ja vaikeudet koulussa yhdistettynä siihen, ettei hänelle ollut ketään, kelle kertoa murheistaan, haittasivat Hamiltonin kasvua. F1-ura käynnistyi valtavan huomion kohteena vain 21-vuotiaana.

– Sitä oppii, että ne asiat, jotka ovat siirtyneet sinulle vanhemmiltasi, miten reagoit asioihin, niitä voi pystyä muuttamaan. Eli se, mikä olisi saattanut suututtaa minua aiemmin, ei suututa minua tänä päivänä. Olen niin paljon puhdistunut, Hamilton pohtii.

Hamilton yritti etsiä vuosia sitten apua ongelmiinsa terapian kautta, mutta ei koe saaneensa keskusteluista tarvittavaa apua. Hän toivoo yhä löytävänsä oikeanlaista apua tulevaisuudessa, mutta kokee jo voittaneensa pahimmat ongelmat.

– Olen ihan hyvässä paikassa, fyysisesti ja henkisesti. Reaktioaikani ovat yhä nopeampia kuin nuoremmilla jätkillä. Minusta olen parempi kuljettaja kuin 22-vuotiaana. Olin vain nuori, energinen ja säälimätön, mutta minulta puuttui neuvokkuus ja tasapaino.

– En tiennyt, miten olla tiimipelaaja ja hyvä johtaja. Hyvässä kilpakuskissa ei ole kysymys vain nopeudesta, vaan siitä, kuka on kokonaisvaltaisin, Hamilton ajattelee.

Yli vuosikymmenen Mercedeksellä kisannut Hamilton jatkaa ensi kaudella uraansa Ferrari-tallissa.

Lue myös:

    Uusimmat