Lewis Hamiltonilta voimakasta lobbausta F1-kulisseissa – "Aika on sataprosenttisesti oikea"

Lewis Hamiltonin mielestä F1-sarjan on aika laajentua Afrikkaan. Hamilton kertoi torstaina, että hän on työskennellyt kulisseissa Ruandan ja Etelä-Afrikan kanssa Afrikan osakilpailun toteutumiseksi.

Seitsemänkertainen maailmanmestari Hamilton kertoi Hollannin osakilpailun alla vierailleensa Afrikassa F1-sarjan elokuun tauon aikana.

– Aika on sataprosenttisesti oikea. Emme voi lisätä kilpailuita muihin kohteisiin ja sivuuttaa Afrikkaa, josta muu maailma vain hyötyy. Kukaan ei anna mitään Afrikalle, Mercedes-kuski sanoi Reutersin mukaan.

– Minusta osakilpailun ajaminen siellä voisi korostaa sitä, miten upea Afrikka on ja lisätä turismia ja kaikenlaista. Miksi emme ole sillä mantereella?

Hamilton totesi, että Afrikasta löytyy ainakin yksi valmis rata, jolla F1-autot voisivat kisata.

– Voisimme aloittaa sillä radalla, lisätä sen kalenteriin ja alkaa rakentaa jotain todella hienoa.

Mantereella ajettiin viimeksi vuonna 1993, kun kisa järjestettiin Etelä-Afrikan Kyalamin radalla. Tuolloin Williamsin Alain Prost ajoi voittoon ennen McLarenin Ayrton Sennaa ja Benettonin Michael Schumacheria. Suomen JJ Lehto oli Sauberillaan kuudes. Mukana oli kaikkiaan 26 autoa.

F1-sarja on pitkään kaavaillut paluuta Afrikkaan, mutta taloudelliset haasteet ovat muodostuneet esteeksi. 

Formula 1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali sanoi aiemmin elokuussa, että Ruanda olisi halukas järjestämään kilpailun radalla, joka yhä odottaa rakentamista. Keskusteluiden on määrä jatkua syyskuussa.

Hamilton sanoi aikovansa myös keskustella Domenicalin kanssa.

– Ruanda on itse asiassa yksi suosikkipaikoistani. Olen tehnyt paljon taustatyötä sen eteen.

– Olen jutellut ihmisten kanssa Ruandassa ja Etelä-Afrikassa. Ruandan projekti on pidempikestoinen, mutta on mahtavaa, että he haluavat tulla osaksi tätä.

Lue myös:

    Uusimmat