Li Andersson ja Jussi Saramo yltyivät laulamaan EU-parlamentissa – puhemies ei arvostanut: "Tämä ei ole Euroviisut"

Suomalaismepit osallistuivat ryhmänsä protestilauluun Unkarin pääministerin puheen jälkeen.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán vieraili tänään Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. Kun Orbán oli pitänyt avauspuheenvuoronsa, nousi hänen oma taustaryhmänsä Euroopan patriootit salin äärioikealla ylös osoittamaan suosiotaan.

Myös salin vastakkaisella laidalla noustiin seisomaan, mutta eri syystä. Vasemmistoryhmä alkoi laulamaan italialaista kansanlaulua Bella Ciaoa.

Toisen maailmansodan aikana Bella Ciao oli diktaattori Benito Mussolinin fasismia vastustaneiden taistelulaulu.

Lauluun osallistuivat myös suomalaiset vasemmistomepit Li Andersson ja Jussi Saramo. Heidän kollegaansa Merja Kyllöstä ei näy salissa kuvatuissa tv-kuvissa.

Puhemies Roberta Metsola yritti saada laulajia vaikenemaan antaakseen puheenvuoron EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenille.

– Tämä ei ole Euroviisut, Metsola totesi.

Von der Leyen pääsi puhumaan vasta, kun Metsola toisen kerran puuttui lauluun ja pyysi kunnioittamaan parlamentin arvokkuutta.

Venäjää myötäilevän ja itsevaltaisuudesta syytetyn Orbánin vierailu aiheutti parlamentissa myös muita protesteja.

Orbánin puhuessa eilen toimittajille unkarilaista oppositiopuolue DK:ta edustava meppi Kinga Gal keskeytti tilaisuudeen.

– Kuinka paljon rahaa te saitte siitä, että petitte maanne, pääministeri? Hän myi sen Vladimir Putinille, hän myi sen Xi Jinpingille, Gal huusi ennen kuin turvahenkilöstö poisti hänet lehdistötilaisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat