Lotta Haralan kisa-aamu käynnistyi ”rapsakasti” – vamma mietitytti taustalla

Aitajuoksija Lotta Harala joutui ensimmäistä kertaa urallaan starttaamaan kolmena peräkkäisenä päivänä kovatasoiseen juoksuun Pariisin olympialaisissa.

Harala varmisti paikkansa 100 metrin aitajuoksun välierissä voittamalla torstain keräilyeränsä ajalla 12,86. Välierissä taso oli hurja. Suomalainen jäi eränsä viimeiseksi kauden tasoon nähden vaisulla ajalla 13,05.

Erän voiton vei Yhdysvaltain Alysha Johnson välierien kovimmalla ajalla 12,34.

– Tällä kaudella on juostu hirmuisia aikoja. Kaikki parhaat olivat välierissä paikalla, niin kyllä se tosi kova taso oli, mutta kyllä minä sitä odotinkin. Parhaat saivat pitää välipäivän, niin heillä ei näy se tulostasossa. Ei varmaan näkyisi muutenkaan, Harala hymyili kisan jälkeen.

Haaste päästä tasolleen kolmena peräkkäisenä päivänä oli melkoinen. Haralan kohdalla harvinaista tilannetta vaikeutti vuosi sitten tullut sääriluun murtuma. 

– En ole säärivamman jälkeen tehnyt peräkkäisinä päivinä vielä mitään iskuttavaa ennen tätä. Paitsi Roomassa, jossa oli aamulla alkuerät ja seuraavan päivän iltana välierät. Se on ehdottomasti positiivinen juttu, Harala iloitsi.

Kolmannessa peräkkäisessä kisastartissa jänne ei riittänyt loppuun asti.

– Aamulla kun heräsin, oli totta kai aika rapsakka olo kropassa, mutta lähdin heti aamulla tekemään verkkaan hotellilla. Tuntui, että kyllä se siitä alkoi heräilemään. 

– Täällä itse asiassa kisaverkka tuntui tosi hyvältä, ja siinä oli taas tosi hyvää tekemistä. Luulen, että ei sitten kuitenkaan jaksanut tuota kymmentä aitaa vetää näin kolmatta päivää putkeen. Kyllä se otti kovill, Harala myönsi.

32-vuotias Harala juoksi ensimmäisissä olympialaisissaan. Seurakaveri Reetta Hurskeen taival päättyi niukasti eilisissä keräilyerissä, joten Haralasta tuli Suomen kovatasoisen lajiryhmän ainoa edustaja välierissä.

– Onhan se nyt mielettömän hienoa olla olympiasemifinalisti. Se oli minun tavoitteenani ja se täyttyi. Olisin halunnut semifinaaleissa juosta kovempaa, mutta kaikkeni tein ja riitti nyt tuohon.

Lue myös:

    Uusimmat