Suomalaiskiiturilla "tilttasi" – selitteli ennätysjuoksuilla vaisuuttaan Pariisissa

Lotta Kemppinen kertoi kärsineensä hermosto-ongelmasta 100 metrin alkuerissä Pariisin olympialaisten Stade de France -stadionilla perjantaina.

Kemppinen kellotti ajan 11,56 ja oli omassa erässään vasta seitsemäs. Jatkopaikkaan kyseisessä erässä olisi vaadittu 11,27. 

Suomalaisen oma ennätys 11,20 syntyi Kuortaneella kesäkuun lopussa. Rooman EM-kisoissa hän päästeli 11,32.

Kemppisen viesti oli aika lailla sama kuin ennen häntä korkeushypyn finaalista karsiutuneen Ella Junnilan. Tulos ei ollut hyvä, mutta kisakokemus miellytti.  

– Minun mielestäni on upeata, että suomalainen pikajuoksija on olympialaisissa, Kemppinen totesi heti alkuun suomalaismedialle.

 – Totta kai oma suoritus jäi… jostain syystä minulle ei varmaan hermosto toiminut kunnolla. Se tuntui ihan ok:lta, mutta juoksu ei lähtenyt vetämään. 

Kemppinen arveli, että taustalla olivat Kuortaneen ja Kalevan kisojen onnistumiset. SM-kisoissa hän tykitti tuulituloksen 11,19. 

– Niissä sain niin hyvin irti itsestäni, että siinä tuli hetkellisesti tavallaan… en tiedä voiko sanoa "tilttasi", mutta meidän piti hakea aika rauhallisista (tehoista) takaisin ylös. Ja se oli nousussa tänne olympialaisiin. Verryttelyssä tuntui hyvältä, mutta ilmeisesti kisatehoihin se ei aivan antanut sitä viimeistä. 

– Kaikki tehtiin ja se oli päivän paras suoritus. Pitää olla tyytyväinen, myös kisakylän tunnelmaa kehunut Kemppinen summasi. 

Naisten 100 metrin välierät ja finaali käydään lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat