Lotta Harala poikkeuksellisessa tilanteessa: "Ehdottomasti uusi juttu"

Keräilyerien kautta jatkoon eteneminen Pariisin olympialaisten aitajuoksussa tarkoittaa Lotta Haralalle totista kisaa vähintään kolmena päivänä peräkkäin.

Harala juoksi keskiviikkona alkuerässään viidenneksi ajalla 12,97. Se ei riittänyt edes aikavertailun kautta suoraan välieräpaikkaan, joten edessä olivat heti seuraavana päivänä juostavat keräilyerät.

Arvokisojen uudistus on jakanut mielipiteitä. Tällä kertaa niihin liittyi myös suomalaisdraamaa, sillä kun keräilyeristä välieräpaikan sai vain jokaisen erän kaksi parasta, Reetta Hurske putosi eränsä kolmosena jatkosta ajalla 12,83. Harala puolestaan voitti eränsä ajalla 12,86 ja eteni jatkoon.

– On tämä tosi tiukka, tosi karu, Harala sanoi kilpailusysteemistä.

– Varmaan sitten halutaan korostaa kilpailullisuutta, mutta siis karu paikka. Ollaan seurattu kisoja ja moneen kertaan katsottu niitä, jotka ovat jääneet kolmannelle sijalle, niin kyllä se on joka kerta itsellä ainakin sympatia heidän puolellaan.

Nyt Haralalla on edessään täysin poikkeuksellinen tilanne. Kahden peräkkäisen kisapäivän jatkoksi tulee nyt kolmas, kun välierät juostaan jo perjantaina kello 13.05 Suomen aikaa.

– En ole kyllä ikinä ennen tällaista. Jos olen sanonut, että juoksen aika harvakseltaan muutenkin kisoja, niin tämä on itselleni ehdottomasti uusi juttu. Varmasti tosi monille muillekin, Harala totesi.

– Lähden nyt syömään ja kylmäaltaaseen ja otan palauttavat ravistelut. Sitten vain lepäilemään ja kaikki kohti huomista. Aika lailla reilu vuorokausi aikaa, niin tehdään kaikkemme, että on palauduttu siihen mennessä. Jos jotain, niin toi stadion kyllä sytyttää.

Lue myös:

    Uusimmat