Maailman ykkönen puhuu dopingkärystään: "Kuukausien ajan tämä päässäni"

Tenniksen miesten kaksinpelin maailmanlistan ykköspelaaja Jannik Sinner kertoi perjantaina olevansa huojentunut, että selvisi dopingepäilystä ilman toimintakieltoa. Hän sanoi tienneensä, ettei ole tehnyt mitään väärää.

Italialaispelaaja kommentoi asiaa julkisuudessa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun tenniksen etiikkaa valvova elin ITIA ilmoitti tiistaina hänen selvinneen ilman kilpailukieltoa.

– Tiedän mielessäni, etten ole tehnyt mitään väärää. Minun täytyi pelata kuukausien ajan tämä päässäni, mutta muistutan itseäni siitä, etten ole todella tehnyt mitään väärää, Sinner sanoi.

– Kunnioitan ja tulen aina kunnioittamaan antidopingsääntöjä. Minulle on helpotus saada tämä tulos (päästä ilman toimintakieltoa).

Sinner antoi maaliskuussa kaksi positiivista dopingtestinäytettä. Sinnerin elimistöön katsottiin päätyneen kiellettyä ainetta, kun fysioterapeutti oli hoitanut hänen kädessään ollutta haavaa kiellettyä ainetta sisältävällä suihkeella. Fysioterapeutti oli saanut suihkeen Sinnerin fysiikkavalmentajalta.

– Tiesimme heti, mitä oli tapahtunut, Sinner kertoi.

Hän sanoi katkaisseensa suhteensa molempiin miehiin luottamuspulan vuoksi.

Italialaistähti on maanantaina alkavassa Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa miesten kaksinpelin ykkössijoitettu pelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat