Supertähti kärähti dopingista ja selvisi ilman kilpailukieltoa – valmentaja vannoo: "Hän on läpeensä rehellinen"

Dopingepäilystä ilman toimintakieltoa selvinnyt tennistähti Jannik Sinner on syytön uhri ja läpeensä rehellinen, italialaispelaajan valmentaja Darren Cahill vakuuttaa.

Sinner antoi maaliskuussa kiellettyä klosteboli-steroidia sisältäneet dopingtestinäytteet, mutta selvisi ilman kilpailukieltoa. Tenniksen etiikkaa valvova elin ITIA vei asian riippumattoman tuomioelimen päätettäväksi, joka katsoi, että Sinnerin elimistöön päätyi kiellettyä ainetta, kun fysioterapeutti oli hoitanut kädessään ollutta haavaa klostebolia sisältävällä suihkeella.

Cahill kertoi, että kyseinen fysioterapeutti on Giacomo Naldi. Hän oli puolestaan saanut kiellettyä ainetta sisältäneen suihkeen fysiikkavalmentaja Umberto Ferraralta.

Valmentajan mukaan ei ollut selvää, miten kiellettyä ainetta siirtyi Naldista Sinneriin, mutta tarjosi vaihtoehdoiksi "jalkojen hoitamista, hierontaa tai mitä tahansa muuta se saattoi olla".

– Olen todella pahoillani, että hänen täytyy käydä tämä läpi, koska hän ei ansaitsisi tätä, Cahill sanoi.

"Hän on läpeensä rehellinen"

Muista kärkipelaajista Nick Kyrgios on julkisesti kyseenalaistanut Sinnerin selviämisen ilman rangaistusta.

– Se on ok. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Tiedän että tämä on valtavan arka asia kaikille, valmentajille, pelaajille, faneille. Painotan että Jannik on ammattimaisin nuori mies, jonka kanssa olen työskennellyt. Hän on hyvä mies, hän on läpeensä rehellinen. Hän on tilanteen syytön uhri, Cahill sanoi.

Sinner, 23, antoi ensimmäisen positiivisen testinsä 10. maaliskuuta Indian Wellsin Masters-turnauksen aikana ja toisen kahdeksan päivää myöhemmin, hieman ennen Miamin Masters-turnausta. Sinner sai pitää Miamin turnausvoittonsa, mutta italialaisen tulokset Indian Wellsistä hylättiin. Indian Wellsissä välieriin edennyt Sinner menetti kilpailun ATP-pisteensä ja palkintorahansa.

Sinner sai tietää positiivisista testeistään huhtikuussa. Hän vetäytyi kuun lopulla Madridin avoimista lonkkavaivaan vedoten ja palasi kisoihin vasta toukokuun lopulla Ranskan avointen grand slam -turnauksessa.

Sinner on ensi viikolla alkavassa Yhdysvaltain avoimissa miesten kaksinpelin ykkössijoitettu pelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat