Maailmanmestari kommentoi Kalle Koljosen luovutusta – suomalaispelaajan maine kiirinyt lajipiireissä

Hallitseva maailmanmestari Kunlavut Vitidsarn puhui hienoon sävyyn suomalaisvastustajastaan Kalle Koljosesta, joka joutui luovuttamaan sulkapallon miesten kaksinpelin lohkovaiheen päätösottelun keskiviikkona Pariisin olympialaisissa. 

Koljonen oli ottelussa täysi vastaantulija. Hän sai kasaan vain neljä pistettä puolentoista erän aikana, kunnes luovutti pohjavamman takia. 

Koljonen paljasti pelin jälkeen, että hän oli loukkaantunut harjoituksissa kuusi päivää sitten. Vitidsarnia vastaan jalka ei kestänyt, eikä mestari antanut armoa. 

– Tämä oli hyvä ottelu. Pelasin avauserän todella hyvin. Välillä tein helppoja virheitä, sillä pelaaminen on välillä hyvin vaikeata ilmastoinnin takia, Vitidsarn kommentoi areenan "tuulisia" olosuhteita. 

– Yritin hieman uudenlaista pelityyliä. Pelasin huippupelaajaa vastaan, joten minun täytyy tehdä kaikki viimeisen päälle. 

Thaimaalainen harmitteli Koljosen takaiskua. 

– Toivottavasti hän toipuu täysin. Mielestäni hän on hyvä pelaaja, ja hän oli epäonninen vamman suhteen. 

Vitidsarn pelaa Pariisissa ensimmäisissä olympialaisissaan. Turnauksessa kahdeksanneksi sijoitetulta maailmanmestarilta odotetaan kotimaassa suurtekoja. 

– Tunnen paineet, mutta etenen ottelu kerrallaan. Tällä hetkellä kaikki toimii: Pelityyli, henkinen puoli, kroppa, kaikki. 

– Teen parhaani lopputurnauksen ajan, Vitidsarn summasi.

Viesti lämmitti Koljosta

Koljonen oli suomalaismedian edessä äärimmäisen pettynyt ja turhautunut. Hän antoi tunnustusta Vitidsarnin pelille

– Kyllä se lämmittää mieltä, että jos hän sanonut kehuja ja paranemisia. 

– Minut tunnetaan täällä sulkapallopiireissä sellaisena pelaajana, että osaan kiusata maailman huippuja. Treenaan huippujen kanssa, koska minun huippusuoritukseni ovat huippua, mutta minulla on vähän aaltomaista tämä taso. He tietävät potentiaalini, ja sen takia he myös kunnioittavat minua, Koljonen jatkoi. 

30-vuotias suomalainen kertoi jatkavansa uraansa ainakin seuraavat neljä vuotta kolmansia olympialaisiaan silmällä pitäen. 

– Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä tasaisempaa se (taso) on ollut. 

Lue myös:

    Uusimmat