"Kidutusta" – olympiaottelun luovuttanut Kalle Koljonen puhui vammastaan kylmäävään sävyyn

Sulkapalloilija Kalle Koljonen joutui tekemättömän paikan eteen Pariisin olympialaisissa keskiviikkona, kun hän kärsi pohjevammasta hallitsevaa maailmanmestaria, Thaimaan Kunlavut Vitidsarnia vastaan. Suomalainen luovutti toisessa erässä. 

Koljonen hävisi avauserän 4–21 ja oli toista tappiolla 0–8, kun hän pisti pelin poikki. 

Koljonen selvitti ottelun jälkeen, että hän oli loukannut jalkansa harjoituksissa kuusi päivää sitten.

– Se meni täyteen lukkoon. Seuraavana päivänä en pystynyt pelaamaan tai liikkumaan. Sille on annettu kuusi päivää tekohengitystä, Koljonen kommentoi suomalaismedialle. 

– Yhden matsin se pysyi pelikelpoisena, hän jatkoi viitaten avausottelun helppoon voittoonsa. 

Hoitokeinoina on käytetty hierontaa, kipulääkkeitä, teippausta ja lepoa. 

– Kaikki lainalaisuuden rajoissa olevat keinot on yritetty tehdä, Koljonen naurahti. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Keskiviikkona haaste oli maksimaalinen. Jalka "nappasi koko ajan kiinni", kun Koljonen joutui ponnistelemaan Vitidsarnin lyöntien perässä. Raja tuli vastaan.  

– Kun tätä roikkuvaa juttua katsoo tässä, niin eihän se ole… en minä pystynyt valitettavasti tekemään sataprosenttista suoritusta, omien sanojensa mukaan luovutusta lähes joka pisteen jälkeen harkinnut Koljonen harmitteli viitaten vasempaan jalkaansa. 

– Jatkoin 40 pallorallia sitä kidutusta. Minulla on motto, ettei periksi anneta ja se on aina ollut silleen. Tämä (luovutus) syö itseäni, mutta samalla ajattelen, että minulla on vielä uraa jäljellä. Miksi minä lähtisin tätä tuhoamaan?

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Koljonen tunnustaa, että Vitidsarnin lyöminen olisi ollut erittäin vaikeaa täysikuntoisenakin. 

Uimari Matti Mattsson puhisi tiistaina, ettei ole lopettamassa uraansa surkeaan alkueräuintiin. Myöhemmin paljastui, että hänellä on koronatartunta

Pohjavamma hidastama Koljonen on samoilla linjoilla. 

– Kyllä minä neljä vuotta vielä jatkan. Seuraavaan olympiadiin lähden. Lainaten Matti Mattssonia: En halua lopettaa tällaiseen suoritukseen ikinä. Ei se vaan käy saakeli järkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat