"Maanteiden aikapommi" tallentui videolle Kiinassa – älä toimi näin, vaikka autosi olisi miten älykäs

Kiinalaiskuski katsoi elokuvaa peiton alla samalla, kun auto ajeli itsekseen.

Nimettömäksi jääneen kiinalaiskuskin toiminta aloitti kiivaan keskustelun itseajavien autojen turvallisuudesta.

Kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa Weibossa on lokakuussa 2024 herättänyt huomiota video, jolla kuski vaikuttaa makaavan peiton alla ja katsovan elokuvaa autonsa ruudulta samalla, kun auto ajelee itsekseen moottoritietä. Vierellä etupenkillä vaikuttaisi makaavan matkustaja. Katso tilanne yllä olevalta videolta!

"Emme missään nimessä voi kehottaa videolla näkyvään toimintaan"

Lähteiden mukaan videon auto on kiinalaisen Geely-konsernin Zeekr. Tadu auto -sivuston mukaan mallissa on Navigation Zeekr Pilot -ominaisuus, jonka on tarkoitus avustaa moottoritiellä ajamisessa.

Vaikka autossa olisi autonomisen ajon toimintoja, kuskin tulisi pitää kädet ratissa ja olla valmis ottamaan ohjat. Videolla kuski oli asettanut juomapullon rattia vasten ilmeisesti siksi, että auto ei alkaisi hälyttää puuttuvasta otteesta ratilla.

– Arvostamme käyttäjien uskoa Zeekr'in älykkäisiin ajo-ominaisuuksiin, mutta emme missään nimessä voi kehottaa videolla näkyvään toimintaan, Zeekrin edustaja kommentoi.

Video herätti runsaasti keskustelua, ja toimintaa pidettiin huolimattomana ja suoranaisena "maanteiden aikapommina", kuvaa South China Morning Post.

Katso myös: Itseajava sähköauto ajoi yli satasta moottoritiellä, kun ajoradalle ilmestyi auto poikittain – tuhoisat tapahtumat tallentuivat videolle

Lähteet: KameraOne, Tadu auto, South China Morning Post

Lue myös:

    Uusimmat