Tesla-kuski päätyi jorpakkoon – syyttää autopilottia, vaikka mokasi ihan itse

Uuden Teslan ratti irtosi kesken ajon 0:45
Katso myös: Uuden Teslan ratti irtosi kesken ajon. Otsikon tapaukseen liittyvän videon löydät jutun perästä.

Kalifornialainen Tesla-kuski harkitsee sähköautovalmistajan sekä kunnan haastamista oikeuteen päädyttyään autoineen tulvivaan jorpakkoon.

Kuljettaja oli ajanut Tesla Model 3:llaan noin satasta Autopilot-avustin aktivoituna, kun hän ohitti tulvivasta tiestä varoittavan liikennemerkin. Sen enempää auto kuin kuljettajakaan ei kuitenkaan reagoinut liikennemerkkiin, ja lopputulos on nähtävissä jutun perästä löytyvältä Wham Baam Teslacam -YouTube-kanavan videolta.

Alueen tuntevan kuljettajan mukaan kyseisen valtatien varrella on paljon tulvista varoittavia liikennemerkkejä, vaikka yleensä mitään tulvia ei edes ole. Tällä kertaa oli kuitenkin toisin, eikä "ei sieltä eilenkään kukaan tullut" -tyyppiseen ajatteluun olisi kannattanut sortua.

Auton oman kameran tallentamalla videolla näkyy, kuinka tie tulvii pahasti, mutta kuljettaja ei puutu peliin, vaan antaa autonsa posottaa lammikkoon. Seurauksena on hallinnan menetys, ja auto suistuu tulvivalle pientareella päätyen puolittain upoksiin.

Ei pidä itseään syypäänä

Kuljettajan mukaan syypää onnettomuuteen oli Tesla, jonka Autopilot ei reagoinut sekä Mono Cityn kunta, jonka tielle vesi oli tulvinut.

Tesla on muistuttanut useasti, ettei sen täysin autonomiseen ajamiseen tähtäävä toiminto ole vielä valmis, ja että kuljettajan on kaikissa tilanteissa oltava valmiina ottamaan ohjat, sillä auto ei välttämättä osaa reagoida kaikissa tilanteissa oikein. Teslan näkövinkkelistä toimintoa käytetäänkin jossain määrin omalla vastuulla, ja asiasta kerrotaan myös auton näytöllä.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat