Mahtiuutisia Ruotsiin – tähtihiihtäjät mukana Tourilla: "Yritti levätä"

Ruotsin maastohiihtotähti Ebba Andersson vahvistaa osallistuvansa Tour de Ski -kiertueelle.

Tapaninpäivänä Ruotsin maastohiihtoleiristä kuului huolestuttavia uutisia, kun uutisoitiin, että Calle Halfvarsson ja Ebba Andersson ovat sairastuneet koronaan. Kauden tärkein kilpailu Tour de Ski oli kaksikon osalta vaakalaudalla. Länsinaapurissa saatiin kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä niin Halfvarsson kuin Anderssonkin ilmoittivat keskiviikkona, että ovat mukana kiertueella.

Anderssonin osalta tauti oli todella lievä.

– Arvatkaa, kuka yritti levätä koko joululoman? Mutta nyt valmistaudun Tour de Skille terveenä ja toipuneena, Andersson kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Jos kuva ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

SVT:n mukaan Andersson on harjoitellut kevyesti jo pari päivää. 

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä nosti ennakkokaavailuissaan Anderssonin suosikki Jessie Digginsin kovimmaksi haastajaksi. Diggins on ottanut maailmancupissa neljä palkintosijaa joista kaksi voittoa. Diggins on osoittanut rautaista kuntoa ja  nakuttanut Rukan viikonlopun jälkeen pelkästään sijoituksia viiden joukkoon.

Anderssonilla on samanlainen tilastorivi palkintosijojen osalta, eli neljä palkintosijaa ja kaksi voittoa. Trondheimissa ruotsalainen oli niin ylivoimainen yhdistelmäkilpailussa, että nosti osakkeitaan Tourin ennakkoasetelmissa.

Ruotsalaiskolmikko Ebba Andersson, Frida Karlsson ja Jonna Sundling ovat Digginsin kovimmat haastajat. Ebbahan on se suurin haastaja, jos hän nyt pystyy hiihtämään, Isometsä kommentoi keskiviikkona ennen kuin Anderssonin osallistuminen oli varmistunut.

Tour de Ski alkaa 30.12. lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat