Ruotsin tähtihiihtäjät painajaisessa Tour de Skin kynnyksellä – lääkäri: "Arpapeliä"

Ruotsin tähtihiihtäjät Ebba Andersson ja Calle Halfvarsson sairastuivat koronaan kauden tärkeimmän kilpailun eli Tour de Skin alla.

Koronavirustartunnat ovat kurittaneet Ruotsin hiihtomaajoukkuetta alkukauden aikana. William Poromaa, Jonna Sundling, Linn Svahn ja Frida Karlsson saivat koronatartunnan Rukan maailmancupviikonlopun jälkeen ja nyt Ebba Andersson sekä Calle Halfvarsson ovat viruksen kourissa. 

Tour de Ski alkaa lauantaina, ja kaksikon osallistuminen kauden tärkeimmälle kiertueelle on epäselvää.

Ruotsin maajoukkuelääkäri Rickard Noberius kertoo, että sekä Halfvarssonilla että Andressonilla on lieviä oireita.

– Heillä on ollut nuhaa ja vilustumisoireita. He yrittävät päästä liikkeelle, jotta pääsevät kuntoon touria varten niin nopeasti kuin mahdollista, Noberius sanoo SVT:lle.

Noberius uskoo, että kaksikolla on hyvät mahdollisuudet päästä mukaan kiertueelle.

– On vaikea sanoa, mikä heidän kuntonsa on. He tarvitsevat ehkä pari päivää ennen kuin pääsevät vauhtiin. On myös todennäköistä, että heidän tuloskuntonsa vaihtelee päivästä toiseen, siihen on ainakin olemassa riski.

Lääkärin mukaan kaksikon hiihtäminen Tour de Skillä on kuitenkin turvallista.

– Oireet ovat olleet niin lieviä, että en näe riskejä osallistumisessa. Mutta pitää ymmärtää, että tulokset voivat olla arpapeliä. Ei ole varmaa, että he pystyvät samanlaisiin suorituksiin kuin aikaisemmin, Noberius pohtii.

Myös Ruotsin joukkueen Moa Lundgren ja Oscar Svensson ovat sairastuneet koronavirustautiin. Heidän oireensa ovat paljon rankemmat kuin Halfvarssonilla ja Anderssonilla, ja Ludgrenin ja Svenssonin korvaajiksi on jo nimetty Emil Danielsson ja Lisa Ingesson.

Varsinkin Andersson on osoittanut loistavaa tuloskuntoa tällä kaudella. Hän sijoittui viimeisissä maailmancupin kilpailuissa Trondheimissa perinteisen väliaikakisassa kolmanneksi ja voitti 20 kilometrin yhdistelmähiihdon ylivoimaiseen tyyliin.

Tour de Ski alkaa Italian Toblachista lauantaina eli joulukuun 30. päivä.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat