Herkuttele kaurahiutaleista valmistetuilla muffinseilla!
Muffinien ei tarvitse olla kokonaan valkoisista jauhoista leivottuja. Tässä reseptissä mukana on niin taikinassa kuin muruseoksessakin kaurahiutaleita.
20–25 kpl
2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl (tummaa) sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g voi- tai margariinisulaa
3 dl marjoja
Muruseos päälle:
2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
¾ dl sokeria
50 g voi- tai margariinisulaa
Koristeeksi:
1 tlk vadelmia tai muita marjoja
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut taikina-aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle. Laita vielä lopuksi jokaisen muffinssin keskelle marjoja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.
VINKKI: Saat muffinsseista aikuiseen makuun juhlavampia, jos kostutat niitä liköörillä ja koristelet ne kermavaahdolla ja marjoin. Tällöin voit halutessasi jättää pois muruseoksen.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy