Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kauraisat ananasmuffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muffinit ovat helppoja leipoa vaikka lasten kanssa. Muffinien ei tarvitse olla kokonaan valkoisista jauhoista leivottuja, tässä reseptissä mukana on niin taikinassa kuin muruseoksessakin kaurahiutaleita.

20-25 kpl

  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 tlk ananasmurskaa liemineen (n. 220/140 g)

Muruseos päälle

  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g voisulaa

Koristeeksi

  • 1 tlk säilykekirsikoita tai -ananasta paloina tai marjoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut taikina-aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle. Laita vielä lopuksi jokaisen muffinssin keskelle kirsikka tai ananaspala. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.

VINKKI: Saat muffineista juhlavampia, jos kostutat niitä ananasmehulla (tai aikuisille meneviä liköörillä) ja koristelet ne kermavaahdolla ja ananaspaloin tai marjoin. Tällöin voit halutessasi jättää pois muruseoksen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Makeat muffinit