Mainos

Mustikka cupcakes

Mustikoista leivotaan nyt iki-ihania kuppikakkuja. Kokeile amerikkalaisia cupcakes-leivonnaisia myös muilla maistuvilla marjoilla.

Taikina

  • 3 munaa
  • 1 munan keltuainen
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 1 dl juoksevaa (pullo)margariinia
  • 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kevyt kermavalmistetta (7 %)
  • 2 dl mustikoita

Kuorrutus

  • 1 munan valkuainen
  • 1 prk (200 g) Philadelphia-tuorejuustoa
  • 3 rkl (tummaa) sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1-2 dl mustikoita

Valmistusohje

Mustikat sisältävät hyviä flavonoideja ja maukkaisiin leivonnaisiin kuitua tuovat kauraleseet. Alla olevalla ohjeella valmistuu 40 minuutissa 16 keskikokoista tai 10 isoa leivosta.

Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Vaahdota valkuainen ja sekoita siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto.

Mausta kuorrutus sokereilla. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele mustikoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.