Mustikat sisältävät hyviä flavonoideja ja maukkaisiin leivonnaisiin kuitua tuovat kauraleseet. Alla olevalla ohjeella valmistuu 40 minuutissa 16 keskikokoista tai 10 isoa leivosta.
Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Vaahdota valkuainen ja sekoita siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto.
Mausta kuorrutus sokereilla. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele mustikoilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy