Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuppikakut banaanisella taikinalla Viivi Pumpasen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä kuppikakut leivottiin yhdessä Viivi Pumpasen kanssa. Kuppikakut on kätevää leipoa, ja banaani tekee taikinasta hyvin säilyvän.

16 keskikokoista tai 12 isoa leivosta, "Kaikkea 2" -taikina

  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Karkea Vehnäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • 2 rkl Myllyn Paras Kauraleseitä
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl survottua banaania
  • 2 munaa
  • 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
  • 2 dl kevyt kermavalmistetta

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • (muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Koristeluun

  • nonparelleja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä tai mikrosta ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää seos halutessasi elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus heti lämpimänä jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele nonparellein heti.

Vinkki: Käytä tarvittaessa laktoosittomia tai vähälaktoosisia maitovalmisteita.

Vinkki: Hiivaleipäjauhoilla saat taikinasta tummempaa ja kuitupitoisempaa, myös kaurahiutale ja -lese sopivat

taikinaan mainiosti.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kuva: SuomiTV/Heidi Matikainen

Tuoreimmat aiheesta

Cupcakes