Markkasen hirmusuoritus keräsi suomalaisten yhteenotossa huomiota: "Lauri oli peto tänä iltana"

Lauri Markkasen Utah Jazz ja Tuomas Iisalon apuvalmentama Memphis Grizzlies avasivat NBA-koripallokautensa keskinäisellä ottelulla, jonka voittajaksi venyi vieraileva Memphis luvuin 126–124. Markkanen oli pelin pistekuningas 35 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. 

Markkanen upotti pelitilanneheittonsa tarkkuudella 9/15, kolmosensa 4/7 ja vapaaheittonsa 13/14.

– Lauri oli peto tänä iltana, Utahin päävalmentaja Will Hardy sanoi seuran nettisivuilla.

Memphis pyrki pitämään Markkasen ilman palloa, mutta suomalainen reagoi tähän leikkaamalla korille, mikä tuotti hänelle kolme alley oop -donkkia.

– Lauri on samanlainen kuin aina. Hän on aina valmis pelaamaan, Collin Sexton kehaisi.

Memphis hallitsi ottelun alkupuolta, mutta Walker Kessler tasoitti tilanteeksi 116–116, kun peliaikaa oli 2.48 minuuttia jäljellä. Memphis siirtyi 126–121 johtoon, ja Utahin aikalisän jälkeen Markkanen upotti neljä sekuntia ennen loppua kolmosen, joka jäi ottelun viimeiseksi koriksi. Utah ei viimeisten sekuntien aikana ehtinyt pysäyttää kelloa rikkomalla, ja Grizzlies piti palloa peliajan päättymiseen asti.

Seitsemän Utahin pelaajaa teki vähintään 11 pistettä, ja heistä Walker Kessler keräsi 16 pisteensä lisäksi joukkueen korkeimman levypallomäärän 14.

– Tuollaista Walkeria me tarvitsemme. Paljon aktiivisuutta, paljon energiaa, juoksua päästä päähän. Sitä me tarvitsemme päivittäin, Markkanen kehui Kessleriä.

Kessler torjui myös viisi heittoa ja poimi levypalloistaan kuusi hyökkäyskorilla.

– Osa siitä on, että olen fyysisesti vahvempi. Osa on sitä, että olen aggressiivisempi ja kypsempi. Olen parhaimmillani, kun pelaan energisesti. Tänä vuonna keskityn siihen, että yritän nauttia tästä niin paljon kuin kykenen, Kessler selvitti.

Memphisille pisteitä tuotti eniten Santi Aldama, joka heitti 27 pistettä ja kahmi viisi levypalloa. Viime kauden pitkäkestoisen olkapäävamman takia kesken jättänyt pelinjohtaja Ja Morant keräsi 22 pistettä ja kymmenen syöttöä.

Grizzlies kohtaa seuraavaksi perjantaina Houstonissa Rocketsin. Jazz isännöi samana iltana Golden State Warriorsia.

Lue myös:

    Uusimmat