"Massiivinen" dronehyökkäys Venäjällä – videot palavasta sotilaslentokentästä leviävät

Morosovskin sotilaslentokenttä on ollut keväällä ja kesällä useiden Ukrainan ilmahyökkäysten kohde.

Ukraina sanoo hyökänneensä perjantain ja lauantain välisenä yönä Venäjän Morosovskin lentotukikohtaan. Aiemmin asiasta kertoivat useat sotaa seuraavat tilit sosiaalisissa medioissa.

Ukrainan mukaan se hyökkäsi yön aikana yhteensä kolmelle alueelle Venäjällä.

Rostovin alueen venäläiskuvernöörin Vasili Golubevin mukaan "massiivinen dronehyökkäys" vaurioitti varastoja Morosovskin ja Kamenskin alueilla, kirjoittaa ukrainalaismedia Kyiv Independent.

Mahdollisia henkilövahinkoja selvitetään, Golubev sanoi.

Yhdysvaltalaisen ilmailu- ja avaruushallintovirasto Nasan tulipalotietoja keräävän Firms-palvelun mukaan sotilaslentokentällä ja sen ympäristössä on useita tulipaloja.

Lentokentän alueelta on julkaistu useita videoita, joissa väitetään näkyvän sekä räjähdyksiä että tulipaloja. Videoiden aitoutta ei ole vahvistettu.

Jos julkaisu ei näy, voi sen katsoa täältä.

Valkovenäläisen Nexta-median mukaan lentokenttä on Su-34-hävittäjäpommittajien ja Su-27-hävittäjien tukikohta.

Tiedossa ei ole, että Venäjän sotilaslentokoneita olisi tuhoutunut tai vaurioitunut hyökkäyksessä.

Lentokenttä sijaitsee Venäjän Rostovin alueella, noin 300 kilometrin päässä rintamalinjasta.

Ukraina hyökkäsi tiettävästi edellisen kerran Morosovskin sotilaslentokentälle 13. heinäkuuta. Tuolloin hyökkäyksessä käytettiin ainakin 70 dronea.

Huhtikuinen hyökkäys lentokentälle tuhosi kuusi sotilaslentokonetta.

Ukraina on viime kuukausina iskenyt Venäjälle lukuisia kertoja droneilla ja ohjuksilla. Ukrainan on arvioitu pyrkivän vaikuttamaan ilmaiskuillaan Venäjän kykyyn hyökätä ilmavoimillaan ukrainalaiskohteita vastaan. 

Ukrainan ilmatorjunnan heikentymisen seurauksena Venäjä on pystynyt tekemään tuhoisia hyökkäyksiä muun muassa Ukrainan voimalaitoksia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat