Satelliittikuvat todistavat: Venäjän sotilaskenttä vaurioitunut suurpalossa

Etelä-Venäjällä sijaitsevalla sotilaslentokentällä väitetään tapahtuneen noin 16 räjähdystä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Satelliittikuvat vahvistavat Venäjän Rostovin alueella sijaitsevan Millerovon sotilaslentokentän vaurioituneen. Rostovin alue sijaitsee lähellä Ukrainan rajaa.

Yhdysvaltojen rahoittaman Radio Free Europe/Radio Liberty-median kokoamien satelliittikuvien perusteella lentokentällä vaurioitui kolme eri kohdetta. Tulipalojen arvioidaan johtuneen Ukrainan dronehyökkäyksestä.

Vaurioita kärsivät Radio Free Europe/Radio Libertyn arvion mukaan halli ja polttoainevarasto. Kolmas palopesäke oli avoimalle alueella.

Satelliittikuvat myös vahvistavat venäläislähteiden väitteet siitä, ettei lentokoneita vaurioitunut tulipaloissa.

Helmi-maaliskuussa 2022 sotilaslentokentän kerrottiin olevan Venäjän 31. kaartin hävittäjärykmentin tukikohta. Rykmentillä oli tiettävästi käytössään Sukhoi Su-30SM-monitoimihävittäjiä.

Mahdollisista henkilövahingoista ei ole tietoa.

Radio Free Europe/Radio Liberty julkaisi satelliittikuvat Telegram-viestipalvelussa. Kuvat voi katsoa täältä.

Tulipalo kuvattiin

Eilen lauantaina uutisoitiin sotilaskentällä kuvatuista massiivisista tulipaloista.

Crimean Wind -Telegram-kanavan mukaan sotilaslentokentältä kuultiin noin 16 räjähdystä.

Telegram-kanava Eto Rostov julkaisi videon lentokentällä riehuneista tulipaloista. Video on paikallistettu Rostovin sotilaslentokentälle ja sen voi katsoa alta.

Jos julkaisu ei näy, voi sen katsoa täältä.

Myös yhdysvaltalainen ilmailu- ja avaruushallintovirasto Nasan tulipalotietoja keräävän Firms-palvelun mukaan sotilaslentokentällä oli tulipalo.

Venäjän puolustusministeriö väitti maan ilmapuolustuksen tuhonneen yön aikana 26 dronea Rostovin alueella, kertoi ukrainalaismedia Kyiv Independent

Venäjä syytti dronehyökkäyksestä Ukrainaa. Venäjän väitteitä tuhotuista droneista ei ole vahvistettu. Ukraina ei ole tiettävästi kommentoinut tapausta.

Ukraina on tehnyt viime kuukausina useita hyökkäyksiä Venäjän ilmavoimia vastaan. Iskuilla sen on arvioitu pyrkivän heikentämään Venäjän ilmavoimien iskukykyä, joka on parantunut merkittävästi Ukrainan ilmapuolustuksen heikentymisen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat