Ukraina iskenyt Venäjän sotilaskentälle – tämä hyökkäyksestä tiedetään

Satelliittikuvat vahvistavat lentokenttäalueella olleen neljä erillistä tulipaloa.

Ukraina teki keskiviikon ja torstain välisenä yönä lennokkihyökkäyksen Venäjän armeijan Borisoglebskin lentokentälle, varastoihin ja lentokonehangaareihin.

Lähteen mukaan hangaareissa ja varastoissa säilytettiin Su-35-hävittäjiä ja Su-34-rynnäkkökoneita, lentokoneiden polttoainetta ja ilmavoimien pommeja.

Tiedossa ei ole, millaisia vaurioita tai henkilötappioita väitetty hyökkäys on mahdollisesti aiheuttanut.

Hyökkäyksestä kertovat Ukrainan turvallisuuspalvelulähteet uutistoimisto Reutersille ja ukrainalaismedia Kyiv Independentille.

Video näyttää tulipalon

Esimerkiksi Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Gerashchenko on jakanut videon, jossa väitetysti näkyy lentokentän alueella roihuava tulipalo.

Lentokentällä näyttää videon perusteella olevan useita palopesäkkeitä. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole tiettävästi vahvistettu.

Jos julkaisu ei näy, voi sen katsoa täältä.

Venäjällä on sosiaalisessa mediassa kerrottu lukuisista lennokeista, räjähdyksistä ja tulipaloista lähellä lentokenttää. 

Virallisesti Venäjä ei ole hyökkäystä kommentoinut. Venäjä kommentoi Ukrainan onnistuneita iskuja aniharvoin.

Satelliittikuvat vahvistavat lentokenttäalueella olleen neljä erillistä tulipaloa, kirjoittaa ukrainalaismedia Kyiv Post.

Iskujen kohteet sijaitsevat Voronezhin alueella, noin 200 kilometrin päässä eturintamasta. 

Kentät ja ammusvarastot kohteina

Ukraina hyökkäsi Borisoglebskin sotilaslentokentälle aikaisemmin ainakin 14. elokuuta, jolloin Ukraina iski yhteensä neljää Venäjän armeijan lentokenttää vastaan. Kyseistä hyökkäystä on kuvailtu sodan suurimmaksi iskuksi Venäjän sotilaskenttiä vastaan.

Loppukesän ja alkusyksyn aikana Ukraina on tehnyt lukuisia hyökkäyksiä Venäjän armeijan strategisia kohteita, kuten lentokenttiä ja ammusvarastoja vastaan. 

Ukrainan on arvioitu pyrkivän vaikuttamaan ilmaiskuillaan Venäjän kykyyn hyökätä ilmavoimillaan ukrainalaiskohteita vastaan. 

Ukrainan ilmatorjunnan heikentymisen seurauksena Venäjä on pystynyt tekemään tuhoisia hyökkäyksiä muun muassa Ukrainan voimalaitoksia vastaan.

Syyskuun lopulla Viron sotilastiedustelun päällikkö arvioi, että yksi Ukrainan dronehyökkäys tuhosi Venäjän 2–3 kuukauden ammusvaraston. Lisää kyseisestä ammusvarastoiskusta voi lukea alla olevasta linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat