Matthew Perryn sisäpiirin väitetään käyttäneen hyväkseen näyttelijän hengenvaarallista riippuvuutta – kylmäävät yksityiskohdat julki

Viiden ihmisen syytetään edistäneen edesmenneen näyttelijän Matthew Perryn ketamiiniriippuvuutta siitä huolimatta, että he tiedostivat sen mahdollisesti johtavan näyttelijän kuolemaan. 

Torstaina 15. elokuuta uutisoitiin, että viittä henkilöä vastaan ​​on nostettu syytteet Frendit-tähti Matthew Perryn kuolemantapaukseen liittyen. 

54-vuotias Perry menehtyi kotonaan Los Angelesissa 28. lokakuuta 2023, ja joulukuussa julkaistussa ruumiinavausraportissa selvisi näyttelijän kuoleman johtuneen ketamiinin akuutista vaikutuksesta. Hukkuminen, sepelvaltimotauti ja buprenorfiinin vaikutukset lueteltiin myös myötävaikuttaviksi tekijöiksi hänen kuolemaansa, joka todettiin tapaturmaiseksi. Buprenorfiinia käytetään opioideista vieroittautumiseen. 

Ketamiini on lääke, jota käytetään masennuksen hoidossa, mutta myös huumausaineena. 

New York Post kertoo, että henkilöt, joita vastaan syytteet on nostettu, ovat lääkärit Salvador Plasencia ja Mark Chavez, Perryn pitkäaikainen assistentti Kenneth Iwamasa, väitetysti diilerinä toiminut Erik Fleming sekä niin kutsuttu "Los Angelesin ketamiinikuningatar" Jasveen Sangha

Viisikkoa syytetään viranomaisten mukaan siitä, että he olisivat nyhtäneet Perrylta tuhansia dollareita ketamiiniannoksista, jotka todellisuudessa maksoivat vain noin 12 dollaria, eli vajaat 11 euroa per annos. 

Plasencialla oli lisenssi ketamiinin määräämiseen, joka on voimakas rauhoittava lääke. Syytteiden mukaan lääkäri olisi käyttänyt Perryn riippuvutta hyväkseen ja jopa lähettänyt Iwamasalle kylmäävän tekstiviestin, kun Perryn lääkkeiden väärinkäyttö oli riistäytynyt käsistä. 

– Ihmettelen, kuinka paljon tämä idiootti mahtaa maksaa, Plasencia oli viestittänyt syytteen mukaan. 

16 päivää ennen Perryn kuolemaa lääkäri oli osoittanut epäröimisen merkkejä sen jälkeen, kun hän oli antanut Perrylle "suuren" annoksen ketamiinia, joka oli saanut lääkkeestä yllättävän reaktion ja hänen verenpaineensa oli noussut rajusti. 

– Ei tehdä tuota enää uudestaan, lääkäri oli todennut Iwamasalle.

Iwamasa toimi Perryn avustajana vuodesta 1994 lähtien ja myös asui tämän kanssa. Syytteen mukaan Iwamasa antoi Perrylle tämän viimeisen viiden elinpäivän aikana ainakin 27 annosta ketamiinia, joista kolme syyttäjien mukaan johti Perryn kuolemaan sekä vakavaan ruumiinvammaan. 

Perry puhui elämänsä aikana avoimesti riippuvuuksistaan, joista yritti parantua. Ennen kuolemaansa Perry oli ollut useiden viikkojen ajan ketamiinihoidossa masennuksen vuoksi. Kyseisen klinikan lääkärit olivat kieltäytyneet nostamasta Perryn ketamiiniannosta, jonka jälkeen Perry oli syytteen mukaan ottanut yhteyttä Plasenciaan, joka puolestaan oli pyytänyt apua Chavezilta hankkiakseen Perrylle lääkkeitä. 

Vuoden 2023 syyskuusta lokakuun 28. päivään, jolloin Perry menehtyi, Plasencian ja Chavezin väitetään toimittaneen Perrylle yhteensä noin 20 injektiopulloa ketamiinia noin 55 000 dollarin, eli noin 50 000 euron, käteismaksua vastaan. Syytteen mukaan Perry laitettiin maksamaan yhdestä 12 dollarin arvoisesta pullosta noin 2 000 dollaria. 

Syytteen mukaan Iwamasa oli pistänyt ketamiinia Perryyn injektioruiskeella lääkäri Plasencian ohjeiden mukaisesti. Hänellä ei ole minkäänlaista lääkinnällistä koulutusta. 

Plasencian väitetään myyneen Iwamasalle 6 000 dollarin edestä ketamiinia, vaikka tiesi Perryn riippuvuuden olleen muuttumassa mahdollisesti tappavaksi. Viranomaiset uskovat Sanghan toimittaneen Perrylle viimeisen ketamiiniannoksen, joka johti hänen kuolemaansa, sekä monet annokset tätä ennen.

BBC:n mukaan Sanghan väitetään myyneen ja toimittaneen Perrylle jopa 50 annosta ketamiinia, vaikka hän tiesi lääkkeen olevan mahdollisesti hengenvaarallinen. Sanghan kotona tehdyssä etsinnässä väitetään löytyneen yli 80 pulloa ketamiinia sekä tuhansia pillereitä, joihin kuului metamfetamiinia, kokaiinia ja Xanaxia.  

Kalifornian keskuspiirin Yhdysvaltain syyttäjän Martin Estradan mukaan Sangha olisi toiminut huumausaineiden välittäjänä useille tunnetuille sekä rikkaille henkilöille. 

Plasenciaa ja Sanghaa syytetään yhdessä ketamiinin levittämistä koskevasta salaliitosta. Plasencia vastaan on nostettu myös seitsemän syytettä ketamiinin levittämisestä ja kaksi liittovaltion tutkintaan liittyvien asiakirjojen tai tietojen muuttamisesta ja väärentämisestä.

Sanghaa syytetään lisäksi huumeisiin liittyvien tilojen ylläpitämisestä, yhdestä hallussapidosta metamfetamiinin levittämistarkoituksessa, yhdestä hallussapidosta ketamiinin levittämistarkoituksessa sekä viidestä ketamiinin levittämisestä. 

Fleming, Iwamasa ja Chavez ovat kukin hyväksyneet sopimuksen, jossa he tunnustivat salaliiton ketamiinin levittämiseksi ja salaliiton ketamiinin levittämiseksi kuoleman aiheuttamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat