Maukkaita broileripyöryköitä ja nuudeliwokkia – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan reseptit talteen

Kaappaus keittiössä -sarjan kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta. 

Kaappaus keittiössä -sarjan 10. jaksossa tavatiin helsinkiläinen Greeta. Hän on sinkku, jonka yöhön painottuva työ baarimikkona tuo haasteita syömiseen. Vatsa täyttyy lähinnä pika- ja valmisruuista.

Katso jakson reseptit: 

NUUDELISALAATTI

½ vihreä paprika
½ punainen paprika
½ keltainen paprika
Parsakaalia
1 punasipuli
Paksoita eli pinaattikiinankaalia
½ chili
Munanuudelia
Rypsiöljyä paistamiseen
Avocado-sitruunaöljyä maustamiseen
Katkarapuja suolaliemessä
Teriyaki-kastiketta
Basilikaa
Korianteria
Suolaa
Pippuria

Poista paprikoista siemenkodat. Pilko paprikat, parsakaali ja paksoi pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se sopiviksi paloiksi. Laita kaikki pilkotut kasvikset odottamaan ja lisää hienonnettu chili joukkoon.

Laita kulhoon pari kerää nuudelia. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Sekoita nuudelikerät haarukalla rikki. Laita kansi päälle ja anna nuudeleiden hautua noin 5 minuuttia. Kun nuudeli on valmista, siivilöi vesi pois ja lisää joukkoon hieman rypsiöljyä. Näin nuudeli säilyy irtonaisena.

Laita pannu kuumenemaan. Lisää pannulle rypsiöljyä. Paista ensin paprikat, sillä ne kestävät parhaiten kuumuutta. Lisää joukkoon parsakaalit ja punasipulit. Kaada pannulle tarvittaessa hieman rypsiöljyä. Paahda kasvikset kauniin väriseksi ja nosta paksoit pannulle, kun muut kasvikset ovat melkein valmiit.

Kun kasvikset ovat kauniin paahtuneita kaada nuudelit kasvisten päälle ja laita hellaa pienemmälle. Mausta teriyaki-kastikkeella.

Kaada valmis nuudelisalaatti kulhoon ja lisää salaatin päälle katkarapuja. Sekoita. Pilko basilika ja korianteri, ja koristele nuudelisalaatti niillä. Mausta avocado-sitruunaöljyllä, suolalla ja pippurilla.

KREIKKALAINEN SALAATTI

1 paketti fetaa
Kourallinen mustia kivettömiä Kalamata-oliiveja
Erivärisiä kirsikkatomaatteja
½ kurkku
½ parsakaalia
3 kananmunaa
Tuoreita vihreitä papuja
Tuoreita keltaisia papuja
Porkkanaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
½ punasipulia
Purjo
Mustapippuria
Suolaa
Basilikaa
Minttua
Avocado-sitruunaöljyä
Puolikkaan sitruunan mehut

Laita vesi kiehumaan papujen keittoa varten. Pilko pavuista kärjet pois. Kun vesi kiehuu, keitä papuja vedessä kaksi minuuttia. Siivilöi tämän jälkeen ylimääräinen vesi pois. Huuhtele pavut kylmässä vedessä, sillä se estää värin lähtemistä pavuista.

Keitä kananmunat melko koviksi n. 8 minuuttia.

Revi oliivit puoliksi. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmäksi ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa punasipulista ja purjosta ohuita renkaita. Nosta kaikki ainekset salaattikulhoon.

Murskaa feta muiden ainesten joukkoon. Rouhi päälle mustapippuria. Revi sekaan basilikaa ja minttua, mausta suolalla ja avocado-sitruunaöljyllä. Kaada lopuksi salaatin päälle pavut ja viipaloidut kananmunat ja sekoita.

TUOREPUURO

2 dl kaurahiutaleita
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl marjoja
Tuoreita mansikoita
Tuoreita mustikoita
Tuoreita vadelmia
Lakkaa
2 passionhedelmää
Minttua

Pilko mansikat sopiviksi paloiksi ja silppua minttu pieneksi.

Ota kulho ja laita pohjalle jogurttia. Nosta tämän jälkeen vuorotellen päällekkäin kaurahiutaleita ja marjoja. Laita väleihin myös minttua.

Nosta valmis puuro tekeytymään jääkaappiin. Nauti seuraavana aamuna aamupalaksi.

BROILERIPYÖRYKÄT

400 gr broilerin jauhelihaa
½ chili
Inkivääriä
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa
Valkosipulia
Mustapippuria
Suolaa
Korianteria
Persiljaa
Voita paistamiseen

Nosta broilerin jauheliha kulhoon. Kuori parin sentin mittainen pala inkivääriä ja hienonna se ja chili pieneksi. Mausta broilerimassa chilillä, inkiväärillä ja mustapippurilla. Nypi joukkoon korianteria ja riko kulhoon 1 kananmuna. Lisää suolaa. Kaada kulhoon noin desi kuohukermaa. Sekoita massa tasaiseksi käsillä ja laita valmis taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.

Kun broilerimassa on levännyt hetken jääkaapissa, Kastele kädet lämpimällä vedellä ja pyöritä massasta pyöryköitä. Nosta valmiit pyörykät leivinpaperille.

Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Nosta pyörykät pannulle ja heitä joukkoon murskattua valkosipulia ja persiljaa. Kun pullat alkavat kypsyä, käännä levyä pienemmälle. Kääntele pyöryköitä, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta.

Nauti broileripyörykät esimerkiksi nuudelisalaatin kanssa.

POTTUVOI

1kg jauhoisia uuniperunoita
Voita
Suolaa

Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen Pese perunat. Laita perunat folion päälle ja sellaisenaan uuniin. Pidä perunoita uunissa noin tunnin verran.

Puolita kypsät perunat. Koverra kuuma sisus kulhoon. Lisää joukkoon runsaasti voita. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla.

PORONKÄRISTYS

Voita
400 gr valmiiksi vuoltua poroa
2 dl olutta
Pippuria
Suolaa
Tuoretta rosmariinia

Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Kun voi lakkaa sihisemästä, nosta vuoltu poronliha pannulle. Käristä porosuikaleet kahdessa eri erässä jotta pannu pysyy riittävän kuumana. Rouhi sekaan mustapippuria. Kun kaikki poro on käristetty, lisää joukkoon olutta ja nokare voita. Heitä sekaan pari oksaa tuoretta rosmariinia. Hauduta olut pois. Mausta valmis käristys suolalla.

POROTARTAR

n.200 gr poron ulkofilettä
n. 1 tl suolaa
1 tl Dijon-sinappia
3 kpl kokonaisia maustekurkkuja
3-5 kpl kokonaisia punajuuria etikkaliemessä
Salottisipulia
Vaaleata leipää

Poista poron ulkofileestä kalvo. Leikkaa porosta pitkittäissuunnassa suikaleita ja pilko suikaleet pieniksi paloiksi. Hienonna paloja vielä pienemmäksi veitsellä.

Laita hienonnettu poro kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja mausta massa noin teelusikallisella Dijon-sinappia. Nosta tartar hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Pilko maustekurkut ja punajuuret pieniksi paloiksi. Kuori salottisipuli ja silppua se pieneksi.

Tarjoile porotartar paahdetun leivän, suolakurkun ja punajuuren kanssa.

PUOLUKKASURVOS

Tuoreita puolukoita
Sokeria

Laita tuoreet puolukat kulhoon. Kaada päälle sokeria. Anna puolukoiden mehustua hetken ajan. Murskaa puolukoita halutessasi haarukalla tai tarjoile ne sellaisenaan.

LEHTIKAALISUPPILOVAHVEROPAISTOS

1 myskikurpitsa
Lehtikaalia
1 sipuli
1 litra suppilovahveroita
Voita paistamiseen
Suolaa
Mustapippuria
Puolikkaan sitruunan mehu
Tuoretta lehtipersiljaa

Leikkaa kurpitsasta kanta pois. Kuori kurpitsa niin, että kaikki valkoinen kuoriosa lähtee pois. Leikkaa kuorittu kurpitsa lohkoihin ja poista siemenet lusikalla. Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi.

Irrota lehtikaalin ”ruoto” sekä leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Laita pannu kuumenemaan ja sienet pannulle. Paista sieniä niin kauan, että kaikki neste on poistunut. Kun neste on poistunut, nosta sienet pannulta hetkeksi sivuun.

Laita pannu uudestaan kuumenemaan kurpitsaa varten. Lisää pannulle voita. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, nosta kurpitsat joukkoon. Paahda kurpitsat kauniin ruskeiksi. Nosta sipulit pannulle ja lisää myös nokare voita. Mausta ripauksella suolaa.

Kun kurpitsa ja sipulit ovat paistuneet, lisää lehtikaali. Anna paistua hetken ja lisää sitten valmiiksi paistetut suppilovahverot. Mausta mustapippurilla, sitruunamehulla ja tuoreella lehtipersiljalla.

PAISTETTU PORON ULKOFILEE

N. 200 gr poron ulkofilettä
Tuoretta timjamia
Tuoretta lehtipersiljaa
Voita paistamiseen
Puolikas valkosipuli

Nosta poron ulkofilee hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Mausta se suolalla ja pippurilla molemmin puolin.

Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, lisää sille voi. Nosta poron ulkofilee pannulle ja laita joukkoon tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa. Lisää joukkoon myös halkaistu kokonainen valkosipuli.

Nosta paistettu poro folion päälle. Kaada pannulta kaikki nesteet ja mausteet mukaan. Anna fileen vetäytyä foliossa muutama minuutti.

Nauti poron ulkofile pottuvoin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat