Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Varikas_kanavokki
MTV Oy / Ida Kentala
Julkaistu 14.10.2021 19:30
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Ota talteen Kaappaus keittiössä -kauden ensimmäisen jakson reseptit.

Kaappaus keittiössä -sarjan seitsemännen kauden seitsemännessä jaksossa Kari Aihinen tapasi jauheliharuokia kokkaavan perheen. Miia oli jumiutunut rutiineihinsa kotona eikä perhe osannut auttaa äitiä keittiössä. Taloudessa vallitsi makumieltymysten ristiriidat, jonka vuoksi Miia kokkasi aina samoja jauheliharuokia.

Nappaa jakson reseptit talteen!

Katso kaikki reseptit täältä

Värikäs kana-kasvisvokki

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Varikas_kanavokki

4 annosta

  • ½ varhaiskaali
  • ½ fenkoli
  • kourallinen sokeriherneitä
  • 6 tankoparsaa
  • 200 g munanuudelia
  • 4 maustamatonta broilerin rintafilettä
  • soijaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta lehtipersiljaa

Halkaise fenkoli ja poista siitä kova kanta. Kuori parsat.

Pilko varhaiskaali, fenkoli, sokeriherneet ja parsat ohuesti.

Mausta broilerin rintafileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja paista kauniin värisiksi. Kypsennä valmiiksi 200 asteen uunissa noin 12-14 min. Kanan tulee jäädä meheväksi, eikä se saa  kuivua.

Paista sillä aikaa vihannekset öljyssä pannulla ja keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kun nuudelit ovat kypsiä ja vihannekset saaneet väriä sekoita kaikki keskenään ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Viipaloi kypsää kana nuudeliannosten päälle.

Kirkas perunasalaatti 

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Kirkas_perunasalaatti

  • 5 keitettyä perunaa
  • 4 tankoparsaa
  • 2 porkkanaa

Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä. Viipaloi sopivan kokoisiksi. 

Kuori parsat ja pilko ne parin sentin kokoisiksi paloiksi. Viipaloi porkkanat.

Paista vihanneksia pannulla öljyssä.

Valmista salaatille sinappinen vinegretti ja lisää kypsät perunapalat, porkkanat ja parsat vinegretin joukkoon. Tarjoile perunasalaatti esim. paistettujen ahvenfileiden kanssa.

Sinappinen vinegretti

  • ½ tlk karkeaa sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään. Maista ja mausta kunnes vinegretti maistuu hyvälle ja lisää sitten perunasalaatin joukkoon. Vinegretti saa olla vahvan makuinen sillä maku tasoittuu, kun se imeytyy. VINKKI: Jos lisäät perunat ja muut vihannekset kuumana vinegretin joukkoon, ne maustuvat silloin paremmin.

Ahvenen paisto

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Ahvenen_paisto

  • noin. 3 ahvenfilettä per syöjä
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Mausta fileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin.

Laita iso nokare voita kuumaan pannuun. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, lisää fileet pannulle ja paista noin 2 min molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Käännä fileet kun niiden reunat muuttuvat valkoisiksi.

Pyttipannu

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Pyttipannu

  • 6 perunaa
  • 1 porkkana
  • 8 herkkusientä
  • 300 g härän ulkofilettä
  • 2 kananmunaa
  • kevätsipulia
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä.

Kuori porkkanat ja pilko porkkanat, herkkusienet ja kevätsipuli.

Mausta härän ulkofileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. 

Sulata nokare voita pannulla ja kun voi lakkaa vaahtoamasta, paista pihvit molemmin puolin. Kun neste alkaa tihkua pihvin pinnalla, käännä se. Kun sama juttu tapahtuu toisella puolella, nosta pihvi folion sisään vetäytymään n. 5 minuutiksi.

Kun perunat ovat kypsiä pilko ne isoiksi kuutioiksi. Paista perunoita ja muita kasviksia voissa, jotta ne saavat väriä pintaan.

Paista vielä erillisellä pannulla pari kananmunaa.

Leikkaa sillä välin härän pihvit kuutioiksi ja lisää ne hetkeksi pannulle vihannesten kanssa. Mausta pyttipannu suolalla ja pippurilla.

Tarjoile paistetun kananmunan ja esim. suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kanssa.

Ratatoulle

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Ratatouille_pasta

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 2 paprikaa
  • 2 tomaattia
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta oreganoa
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • tuoretta basilikaa 

Kuori sipulit ja pilko kaikki vihannekset isoiksi paloiksi.

Paahda vihanneksia öljyssä ja kaada päälle säilötyt tomaatit. Lisää yrtit, suola ja pippuri.

Kaada vihannespaistos uunivuokaan ja paista 150 asteessa vähintään tunti. 

Voit nauttia ratatoullea lisukkeena tai sekoittaa sitä esim. pastan joukkoon.

Bataattikeitto kookosmaidolla

  • 2 bataattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ chili
  • 4 cm pala inkivääriä
  • 500 ml kookosmaitoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori bataatit, sipulit ja inkivääri ja paloittele ne. Viipaloi myös chili.

Lisää kaikki pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 150 astetta noin. 40 min.

Kaada paahtuneet juurekset kattilaan ja peitä ne vedellä. Kiehauta ja lisää myös kookosmaito. Keitä 1-2 min.

Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes keitto on samettisen tasaista.

Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista rakenne ja lisää tarvittaessa nestettä.

Grillattu salaatti

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Grillattu_salaatti

  • ¼ vesimelonia
  • ½ kurkku
  • 6 tankoparsaa
  • ½ pkt pekonia
  • 1 mozzarella
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta lehtipersiljaa

Leikkaa vesimeloni isoiksi paloiksi, ja samoin kurkku. Pyöritä pekoniviipaleet parsojen ympärille.

Paista airfryerissa 200 astetta noin 6 min, kunnes pekonit ovat rapeita ja muut vihannekset näyttävät grillatuilta. Vesimeloni ja kurkku saattavat tarvita hieman pidemmän aikaa airfryerissa.

Pilko kaikki ainekset pienempiin paloihin ja sekoita keskenään. Marinoi oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Viimeistele salaatti revityllä mozzarella-juustolla ja lehtipersiljalla.

Kana-kookospata

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Kana-kookospata

  • 4 maustamatonta broilerin rintafilettä
  • ½ kukkakaali
  • ½ parsakaali
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä  
  • 500 ml kookosmaitoa
  • ½ chili
  • 4 cm pala inkivääriä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta lehtipersiljaa

Kuori porkkanat, sipulit ja inkivääri. Viipaloi sipulit ja chili ohuesti. Hienonna inkivääri ja paloittele porkkanat, kukkakaali ja parsakaali. Paista kaikki öljyssä.

Paloittele kana kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista öljyssä lähes kypsäksi.

Lisää kaikki vihannekset sekä kanat kattilaan ja lisää sekaan kookosmaito. Anna hautua hetken, kunnes kana on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele tuoreilla yrteillä.

Keitä lisukkeeksi riisiä ja tarjoile.

Rapsakka vihersalaatti

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Vihersalaatti

  • 1 fenkoli
  • 1 vihreä paprika
  • kourallinen sokeriherneitä
  • 1 kurkku
  • ruukku herneenversoa

Puolita fenkoli ja poista siitä kova kanta. Leikkaa sokeriherneet puoliksi ja muut vihannekset ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne jääveteen herneenverson kanssa. Valuta ennen tarjoilua. 

Herkkusienirisotto savujuustolla  

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS7_Hameenlinna_Herkkusienirisotto_savujuustolla

2 annosta

  • 2 dl risottoriisiä
  • 2 salottisipulia
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 500 ml kanalientä
  • 50 g savujuustoa
  • 50 g parmesan-juustoa
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Pilko myös herkkusienet ja paista ne sipulien kanssa kattilassa.

Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota hetki.

Lisää kanalientä vähän kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää, ja rakenne risottomainen. Risoton tulee olla kosteata.

Yhdistä savujuusto ja parmesan-juusto risottoon ja viimeistele vielä voinokareella sekä mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ota tässä vaiheessa risotto levyltä pois, sillä risotto ei saa enää kiehua.

Kaappaus keittiössä torstaisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä