Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen

Katso Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson reseptit.

Kaappaus keittiössä -kauden viimeisessä jaksossa kohdattiin gastronominen katastrofi. Jaksossa vegaanista ruokavaliota noudattava Minerva vihasi ruuanlaittoa ja ei oikein tunnu välittävän syömisestäkään. Minervan käsitys gourmet-ruuasta sai Kapen ällistymään.

Näillä resepteillä Aihinen innosti jaksossa kokkailemaan: 

Paahdettu linssi-munakoisokeitto

2-4 annosta

  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl linssejä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • loraus soijaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta timjamia

Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puoliksi. Valele ne öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää munakoisopuoliskojen väliin yrttejä. Yhdistä munakoisonpuoliskot takaisin yhteen ja kääri ne tiukasti folioon.

Paahda munakoisoa uunissa 200 asteessa noin 45 min.

Kun munakoisot ovat kypsiä kaavi kuorista liha irti ja lisää kattilaan.

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä kattilassa munakoison kanssa ja lisää pian linssit, tomaattimurska, loraus soijaa, suolaa ja pippuria. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä.

Kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi keitoksi. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan. Lisää vettä taikka kasvislientä jos keitto on liian paksua.

Munakoisokaviaari

  • 1 munakoiso
  • 1 tomaatti
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Leikkaa munakoiso pituussunnassa puoliksi. Valele ne öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää munakoisopuoliskojen väliin yrttejä. Yhdistä munakoisonpuoliskot takaisin yhteen ja kääri ne tiukasti folioon.

Paahda munakoisoa uunissa 200 asteessa noin 45 min.

Kun munakoisot ovat kypsiä kaavi kuorista liha irti ja lisää pannulle. Lisää sekaan kuutioitu tomaatti. Paista öljyssä miedolla lämmöllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Viimeistele munakoisokaviaari silputulla basilikalla.

Endiivisalaatti

  • 1 endiivi
  • kourallinen granaattiomenaa
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • valkoviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Revi salaatista lehtiä ja poista granaattiomenasta siemeniä.

Sekoita salaatinlehdet, granaattiomenansiemenet ja saksanpähkinät keskenään ja marinoi etikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Rosmariinilla maustettua murskattua perunaa

  • uusia perunoita
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua  
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta rosmariinia

Pese perunat ja keitä ne hyvin suolatussa vedessä kuorineen.

Kun perunat ovat kypsiä riko ne haarukalla ja sekoita sekaan reilu loraus oliiviöljyä. Mausta sitruunamehulla, tuoreella rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

Fenkoli-coleslaw

  • 1 fenkoli
  • ½ kaali
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa kaali ja fenkoli mahdollisimman ohuesti. Lisää ainekset kulhoon.

Marinoi coleslaw valkoviinietikalla, rypsiöljyllä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Tomaatti-basilikasalaatti

  • erivärisiä tomaatteja
  • oliiviöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuri
  • tuoretta basilikaa

Leikkaa tomaatit pienemmäksi ja marinoi. Viimeistele basilikasilpulla.

Trooppinen smoothiebowl

4 annosta

  • 1 mango
  • ½ ananas
  • 2 dl soijajugurttia
  • 2 banaania
  • 2 cm pala inkivääriä

Kuori ja paloittele mango sekä ananas. Lisää ne blenderiin jugurtin, banaanien ja inkiväärin kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Valmista halutessasi bowlin lisukkeeksi hedelmäsalaatti. Resepti löytyy alta.

Vaniljainen hedelmäsalaatti

  • 2 nektariinia
  • 2 persikkaa
  • 6 mansikkaa
  • 1 vaniljatanko
  • sitruunamehua
  • pähkinöitä 

Poista hedelmistä kivet ja kuutioi. Viipaloi mansikat.

Sekoita hedelmät keskenään ja kaavi vaniljatangon siemenet joukkoon.

Mausta vielä sitruunamehulla ja murskaa sekaan pähkinöitä.

Créme Ninon eli hernesosekeitto

4 annosta

  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa (kuohukermaa)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota kevyesti kattilassa ja lisää sitten valkoviini ja vesi. Keitä kasaan ilman kantta, jotta nesteen määrä puolittuu.

Lisää kerma ja kiehauta keittoa noin 2-3 minuuttia.

Laita jäiset herneet tehosekoittimeen ja kaada kuuma keittopohja päälle. Sekoita kunnes keitto on kauniin vihreää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Syö sellaisenaan tai valmista lisukkeeksi alla oleva silken tofu -rucolasalaatti.


Silken tofu -rucolasalaatti

  • 1 pala silken pehmeää tofua
  • 2 tankoparsaa
  • kourallinen rucolaa
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria 

Leikkaa tofu varovasti paloiksi.

Kuori ja leikka parsat ohuesti.

Nostele tofu, parsat ja rucola varovasti sekaisin ja mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.

Mausteinen kaali-portobello-kvinoalaatikko

6 annosta

  • 1 kaali
  • 1 purjo
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 50 g lehtikaalta
  • 200 g portobellosieniä
  • 1 dl kvinoaa
  • 1 prk (200g) kookoskermaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1-2 rkl currytahnaa (intialaista)
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 500 ml kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku lehtipersiljaa tai korianteria

Leikkaa kaali, purjo, valkosipulit ja lehtikaali ohuesti. Leikkaa portobellosienet isoiksi paloiksi.

Aloita paistamalla purjo ja valkosipuli isossa kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon kaali, lehtikaali ja kvinoa ja jatka kuullottamista, kunnes kaali hieman pehmenee.

Paista sienet paistinpannulla nopeasti kovalla lämmöllä ja lisää ne sitten kattilaan.

Lisää joukkoon currytahna ja hunaja ja kypsennä vielä n. 2 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada kaalipaistos uunivuokaan. Kaada kasvisliemi vuokaan, ja kaada kookoskerma pinnalle. Hauduta uunissa 185 asteessa n. 45 min kunnes kaalit ja kvinoa ovat kypsyneet ja laatikko on saanut kauniin värin.

Viimeistele lorauksella kookoskermaa ja tuoreilla yrteillä!

Chili sin carne

4-6 annosta

  • 1 pkt (250g) härkistä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ chili
  • 2 paprikaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja
  • 1 pkt kideneypapuja suolaliemessä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja paloittele myös paprika.

Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon chilit ja paprikat.

Lisää säilyketomaatit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Huuhtele ja valuta kidenypavut. Lisää pavut sekä härkis kattilaan ja kuumenna ja tarkista maku. Mausta lisää tarpeen mukaan.

Viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Kaappaus keittiössä torstaisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat