Katso Kaappaus keittiössä -sarjan yhdeksännen jakson reseptit.
Kaappaus keittiössä -kauden yhdeksännessä jaksossa tavatiin Juno ja Jere, jotka elivät pikaruualla, eineksillä ja sipseillä. Kape näytti terveyttä uhkaavan totuuden. Katso, millä resepteillä hän innosti paria kokkailemaan:
Kananmuna-avokado leipä
2 annosta
- 2 siivua leipää
- 1 avokado
- 1 tomaatti
- 2 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä
Poista avokadoista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Viipaloi myös tomaatti.
Paahda leivät öljyssä ja paista sen jälkeen kananmunat pannussa.
Kokoa leiville kananmunaa, avokado ja tomaattisiivuja ja viimeistele suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä.
Vihreä munakas
1 annos
- 3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 1/3 kesäkurpitsa
- pieni pala fenkolia
- 1 valkosipulinkynsi
- kourallinen pinaattia, rucolaa ja herneenversoa
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- suolaa
- mustapippuria
Sekoita kananmunat ja kerma munakasmassaksi erillisessä kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kesäkurpitsa ja pala fenkolia ohuesti ja paista kevyesti pannulla öljyssä. Lisää mukaan myös hienonnettu valkosipulinkynsi.
Kaada päälle munakasmassa ja paista miedolla lämmöllä, kunnes munakasmassa jähmettyy.
Kun munakas on kypsä, käännä se ylösalaisin lautaselle ja viimeistele puolikkailla kirsikkatomaateilla sekä pinaatilla, rucolalla ja herneenversolla.
Lämmin viinirypäle-manteli-buffalomozzarella salaatti
2 annosta
- 1/3 rasiaa viinirypäleitä
- 50 g kuorittuja kokonaisia manteleita
- 1 buffalomozzarellaa
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Huuhtele viinirypäleet ja leikkaa ne puoliksi. Leikkaa myös kirsikkatomaatit puoliksi.
Revi mozzarellat valmiiksi pienimmiksi paloiksi.
Paahda manteleita oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Ole tarkkana - älä anna niiden palaa.
Lisää viinirypäleet ja tomaatit pannuun ja anna lämmetä miedolla lämmöllä. Ota pannu pois liedeltä ja lisää lopuksi revitty mozzarella lämpimän salaatin joukkoon.
Viimeistele pippurilla, suolalla, basilikanlehdillä ja oliiviöljy lorauksella.
Paistetut kauden vihannekset
2-4 annosta
- 4 naattiporkkanaa
- ½ kesäkurpitsaa
- 2 avomaankurkkua
- bimi-parsakaalia
- 4 herkkusientä
- sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Pilko porkkanat, kesäkurpitsa, parsakaali, kurkut ja herkkusienet isoiksi paloiksi ja paista kaikki vihannekset öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Nauti!
Aglio e olio pasta
2 annosta
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 200 g pastaa
- parmesan-juustoa
- suolaa
- mustapippuria
- kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti.
Kuullota sipuleita runsaassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä.
Valuta pasta ja lisää se pannulle sipuleiden joukkoon.
Rouhi sekaan pippuria, ja raasta päälle runsaasti parmesan-juustoa. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.
Uunifetapasta
4-6 annosta
- 400 g fetajuustoa
- 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 4 valkosipulinkynttä
- puolikas chili
- 400 g pastaa
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- ruukku tuoretta basilikaa
Asettele fetakimpaleet ja kokonaiset kirsikkatomaatit uunivuokaan. Hienonna chili ja valkosipuli ja lisää ne fetan päälle.
Kaada päälle runsaasti oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria ja ripaus suolaa.
Paahda uunissa 225 astetta, noin 20 min.
Keitä sillä välin pasta runsaasti suolatussa vedessä ja hienonna basilika.
Kun feta on saanut väriä ja tomaatit mehustuneet kaada sekaan keitetty, valutettu pasta ja basilika ja sekoita tasaisen kermaiseksi pastaksi. Nauti!
Currylla maustettu lohi-perunavuoka
6 annosta
- 10 jauhoista perunaa
- 500 g ruodotonta lohta
- purjo
- noin. 6 dl kermaa
- currya
- voita
- suolaa
- mustapippuria
Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi purjo.
Poista nahka lohifileestä ja kuutioi.
Kuullota purjoja voissa pannulla. Mausta currylla, suolalla, pippurilla ja tuoreella tillisilpulla. Kaada sekaan kerma. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan.
Voitele uunivuoka ja lado perunat ja lohet kerroksittain vuokaan. Päällimmäiseksi perunaa.
Kaada valmis maustekerma tasaisesti vuokaan, niin että perunat peittyvät.
Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi, ja kun pinta on saanut hieman väriä laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Broilerin paistaminen
- kanan maustamattomia rintafileitä
- voita paistamiseen
- suolaa
- mustapippuri
Mausta kanan rintafileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Sulata pannulla reilu nokare voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta paista kanat molemmin puolin kullanruskeaksi.
Kypsennä rintafileet 200 asteen uunissa noin 12-14 min. Kanan tulee jäädä meheväksi, eikä se saa kuivua.
Lohen paisto
- suomuton ja ruodoton lohifilee
- voita paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
Pilko lohesta sopivan kokoiset fileepalat. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Sulata pannulla reilu nokare voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta paista loheen kaunis väri molemmin puolin.
Kypsennä lohi valmiiksi 200 asteen uunissa noin 5 min. Lohen tulee jäädä meheväksi ja helmeileväksi, eikä se saa kuivua.
Mummon kurkut
- 1 kurkku tai 3 avomaankurkkua
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- suolaa
- tuoretta tilliä
Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja laita ne purkkiin/rasiaan.
Silppua tilli ja lisää kaikki ainekset kurkkujen sekaan. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Tarjoile lisukkeena sellaisenaan tai hyödynnä salaateissa.
Mummon perunasalaatti
4 annosta
- 6 perunaa
- nippu jääsalaattia
- 1 dl mummon kurkkuja
- 3 kananmunaa
- 2 dl kermaviiliä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta tilliä
Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä. Keitä myös kananmunat.
Kun perunat ovat kypsiä ja jäähtyneitä, leikkaa ne isoiksi paloiksi.
Lisää sekaan revittyä jääsalaattia, mummon etikkakurkkuja, purkki kermaviiliä, silputtua tilliä ja mausta salaatti suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita, maista ja mausta lisää tarpeen mukaan. Leikkaa keitetyt kananmunat neljään osaan ja lisää ne salaatin päälle.