Media: Ukraina teki sodan suurimman hyökkäyksensä Venäjän lentotukikohtiin

Ukrainan hyökkäykset kohdistuivat neljään Venäjän sotilaslentokenttään, sanoo ukrainalaismedia.

Ukraina teki tiistain ja keskiviikon välillä suurimman sodan aikaisen iskunsa venäläisiin lentotukikohtiin, sanoo ukrainalaismedia Suspilne. Media perustaa tietonsa lähteisiin Ukrainan turvallisuuspalvelussa.

Ukrainalaismedian lähteiden mukaan Ukraina hyökkäsi droneilla neljälle Venäjän sotilaslentokentälle, kirjoittaa yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Väitettyjen hyökkäysten kohteiksi joutuneet sotilaslentokentät sijaitsevat 90–670 kilometrin päässä Kurskin alueesta, jossa Ukrainan maajoukot parhaillaan hyökkäävät. Lisää Ukrainan Kurskin hyökkäyksestä voi lukea alla olevasta linkistä.

Vahvistamattomalla videolla sanotaan näkyvän, kuinka Ukraina iskee dronella tai droneilla Savasleikan sotilaslentokentälle.

Droneilla tehnyt iskut vaurioittivat useita lentokenttiä, arvioi ISW. Tiedossa ei ole, vaurioittivatko iskut venäläisiä hävittäjiä tai helikoptereita.

Ukraina iskenyt aiemmin muuhunkin kriittiseen infrastruktuuriin

Ukraina on viime kuukausina iskenyt Venäjälle lukuisia kertoja droneilla ja ohjuksilla. Kohteina ovat sotilaslentokenttien lisäksi olleet esimerkiksi ilmatorjunta, öljynjalostamot ja sotilasteollisuudelle kriittinen infrastruktuuri.

Esimerkiksi elokuun alussa Ukraina teki ”massiiviseksi” kuvaillun ilmahyökkäyksen Morozovskin sotilaslentokentälle. Lisää hyökkäyksestä voi lukea täältä. Kyseinen kenttä oli Ukrainan iskujen kohteena myös ainakin heinä- ja huhtikuussa.

Ilmaiskuillaan Ukrainan arvioidaan pyrkivän ennen kaikkea heikentämään Venäjän kykyä hyökätä ilmavoimillaan ukrainalaiskohteita vastaan.

Ukrainan ilmatorjunnan heikentymisen seurauksena Venäjä on pystynyt tekemään tuhoisia hyökkäyksiä muun muassa Ukrainan voimalaitoksia vastaan, mikä on aiheuttanut jatkuvia sähkökatkoja.

Ukraina toivoo äskettäin maahan saapuneiden ensimmäisten länsimaisten F-16-hävittäjien osaltaan helpottavan ilmapuolustuksensa ongelmia. Lisää hävittäjien tarjoamista mahdollisuuksista voi lukea alla olevasta linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat