Menettääkö Timo Vornanen poliisivirkansa? "Aika harvinaista" – näin asian käsittely etenee

Virkamiesoikeudellisen prosessin lisäksi Itä-Suomen poliisilaitos aloitti toukokuussa myös sisäisen selvityksen perustuen tietoihin, jonka mukaan Vornanen olisi käyttäytynyt poliisille epäsopivasti. 

Itä-Suomen poliisilaitos on aloittanut Timo Vornasen poliisivirkaan liittyvän arvioinnin.

Asiasta kertoo MTV Uutisille Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Samppa Holopainen.

Helsingin poliisi kertoi viime viikolla epäilevänsä 54-vuotiasta miestä vaaran aiheuttamisesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja ampuma-aserikkomuksesta Helsingissä 26. huhtikuuta tapahtuneessa Helsingin keskustassa ravintola Ihkun edessä tapahtuneesta aseenkäytöstä.

Vornanen on ammatiltaan poliisi ja hän on virkavapaalla poliisivirastaan kansanedustajan työn vuoksi.

Virkamiesoikeudellisiin toimenpiteisiin ryhdytään havaitun tai epäillyn virkavelvollisuuksien laiminlyönnin tai rikkomusten seurauksena. 

– Asia on vireillä, syyttäjän syyteharkinnan valmistuttua arvioimme seuraavan kerran onko päätöksenteolle perusteita, Holopainen kertoo.

Virkamiesoikeudelliset toimenpiteet voivat olla huomautus, varoitus, virkasuhteen määräaikainen irtisanominen tai irtisanominen.

"Mainehaittaa"

Holopainen kertoo, että virkamiesoikeudellinen prosessi aloitettiin jo keväällä viikko tai kaksi tapahtuman jälkeen. Koska Vornanen on virkavapaalla poliisityöstään, ei ole ollut tarvetta pohtia virasta pidättämiselle poliisitutkinnan ajaksi. 

– Tämä on aika harvinaista, että virkavapaalla oleva poliisia epäillään rikoksista, Holopainen sanoo.

Virkamiesoikeudellisessa arvioinnissa arvioidaan myös rikosepäilyjen vakavuuden lisäksi myös sitä, onko hoidetun viran luottamus ja uskottavuus vaarantunut tapahtumien osalta.

Holopainen kuvaa tapahtumaa ikäväksi, mutta ei ota suoraa kantaa luottamukseen.

– Varmasti mainehaittaa siitä tapahtuneesta on, mutta en muuten rupea tätä tapahtumaa kommentoimaan, Holopainen sanoo.

Sisäinen selvitys edelleen kesken

Itä-Suomen poliisilaitos aloitti toukokuussa sisäisen selvityksen perustuen tietoihin, jonka mukaan Vornanen olisi käyttäytynyt poliisille epäsopivasti. 

Holopainen kertoo, että sisäinen selvitys on edelleen kesken kesälomakaudesta johtuen.

– Tämä voi myöhemmin vaikuttaa tähän samaan virkamiesoikeudelliseen arviointiin, jos sieltä löytyy poliisille sopimatonta käytöstä, joka on sen tasoista että siitä tulisi seuraamus, Holopainen toteaa.
 

Lue myös:

    Uusimmat