Mercedeksen F1-autosta paljastui yksityiskohta, jota "ei ole koskaan nähty" – löytyikö säännöistä porsaanreikä?

F1-talli Mercedes julkisti eilen uuden autonsa värityksen. Virallisissa kuvissa jäi kuitenkin näkymättä se, minkä lukuisat asiantuntijat panivat merkille Silverstonessa, kun uutta W15-autoa ajettiin ensimmäisen kerran.

Vuosikaudet F1-sarjaa dominoinut talli on ollut aiempaan verrattuna suurissa vaikeuksissa sen jälkeen, kun vuonna 2022 siirryttiin mittavan sääntöuudistuksen yhteydesssä uusiin autoihin.

Tulevalla kaudella Mercedes haluaa kuitenkin olla yhä lähempänä Red Bullia, ja tästä johtuen autoon on tehty huomattavia muutoksia. Takajousituksessa on siirrytty Red Bullinkin suosimaan niin sanottuun push-rod-ratkaisuun, ja Silverstonessa paljastui kenties vieläkin merkittävämpi älynväläys.

Etusiiven ylin läppä on yhteydessä auton nokkaan vain hyvin ohuella hiilikuitulangalla, joka koostuu kahdesta osasta, jotta se täyttää teknisiin sääntöihin vuonna 2022 kirjatun ehdon, jota Mercedes mitä ilmeisimmin nyt pyrkii kiertämään.

"Teknisesti sääntöjen mukaiseksi" kuvattu innovaatio luo auton keulan molemmille puolille reiän, josta ilma pääsee kulkemaan vapaasti.

– Emme ole koskaan nähnyt tällaista ratkaisua missään muussa autossa, Auto Motor und Sportin Tobias Grünger tiivistää Onestopstrategy-sivuston mukaan.

Jos yllä oleva upotus ei näy, löydät sen tästä linkistä.

Se, miten FIA asiaan suhtautuu, jää nähtäväksi, mutta ainakin tallipäällikkö Toto Wolff yrittää vakuuttaa, ettei yksittäisillä vuodesta toiseen tehtävillä muutoksilla saada aikaan ihmeitä.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko myöntää kuitenkin olevansa varuillaan – ei juuri tästä Mercedeksen innovaatiosta vaan innovaatioista ylipäätään.

– Meidän uusi automme on kehitysversio viimevuotisesta autosta, joka oli paras kaikista. Jos pääsemme eroon muutamista heikoista kohdista, kovinkaan monen asian ei pitäisi olla pielessä. Mutta kuka näistä tietää. Ehkä jokin kilpaileva talli on löytänyt jonkin erityisen kikan omassa kehitystyössään, Marko sanoi Österreich-ledelle.

Lue myös:

    Uusimmat