Merkittävä muutos Finlandia-hiihtoon

Perinteikäs Finlandia-hiihto nousee pitkänmatkan kilpailuihin erikoistuneen Ski Classics -sarjan haastajatason kilpailuksi. Perinteisen ja vapaan hiihtotavan 62 kilometrin kilpailuista on mahdollista kerätä pisteitä myös Ski Classicsin Pro Tour -pääkiertueelle.

Järjestäjät odottavat Finlandia-hiihdon kiinnostavan jatkossa aiempaa enemmän Ski Classics -sarjaa kiertäviä hiihtäjiä.

– Kilpailullisuuden esille nostaminen, näkyvyys kansainvälisissä kanavissa ja askeleet mahdollista Pro Tour -statusta kohti ovat meille arvokkaita, tapahtumajohtaja Markku Levanen kertoi tiedotteessa.

Vuonna 1973 ensimmäistä kertaa järjestetyssä ja Salpausselän vaativissa maisemissa lykittävässä Finlandia-hiihdossa ei unohdeta kuntoilijoitakaan, jotka muodostavat massahiihtotapahtuman osallistujarungon. Katseet on suunnattu myös ulkomaille.

– Meidän tulee nostaa näkyvyyttämme kansainvälisesti sekä rakentaa houkuttelevuutta Suomen rajojen ulkopuolella. Talviset olosuhteet ovat olleet meidän puolellamme suhteessa Keski-Eurooppaan ja näen, että kansainvälistä vaikuttajaverkostoa kasvattamalla Finlandia-hiihdon on mahdollista nostaa ulkomaalaisten hiihtäjien prosentuaalista osuutta osallistujista merkittävästi nykyisestä noin 15 prosentista, Levanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat