Hiihtoliiton talouskurimukseen käänne

Talouskurimuksessa kärvistelevä Suomen hiihtoliitto on joutunut sopeuttamaan toimintaansa, mutta liiton tiedotteen mukaan säästötoimenpiteiden avulla on kyetty varmistamaan ydintoimintojen jatkuvuus.

– Olemme saaneet säästö- ja muutostoimenpiteiden avulla taloustilanteemme hallintaan. Meillä on selkeä toimenpidesuunnitelma ja tarkastuspisteet, joiden avulla pystymme tarvittaessa reagoimaan nopeasti yllättäviin tilanteisiin, vt. toiminnanjohtaja Marleena Valtasola kertoi tiedotteessa.

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn kauden 2024–25 kohokohtiin lukeutuvat helmi-maaliskuun taitteessa Norjan Trondheimissa järjestettävät pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut sekä Suomessa Kuusamossa ja Lahdessa käytävät maailmancupin kilpailut. Rukan jylhissä maisemissa kilpaillaan marras-joulukuun taitteessa, ja Salpausselän kisat järjestetään maaliskuun lopussa. Maastohiihtäjien kautta sähköistää myös vuodenvaihteessa Italian Toblachissa ja Val di Fiemmessä lykittävä Tour de Ski.

Valtasolan mukaan liitto priorisoi toimintojaan, jotta kilpailukausi saadaan vietyä läpi kilpailukykyisesti taloustilanteen vaatimissa raameissa.

– Kausi tulee olemaan haastava, mutta lajikoordinaattorit ja valmentajat ovat tehneet erinomaista työtä etsiessään uusia ratkaisuja toimintaedellytysten varmistamiseksi.

Omavastuut eivät poistu

Urheilijoille lätkäistyt omavastuuvaatimukset ovat puhuttaneet viime viikkoina, mutta maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat ovat saaneet tukea yrityksiltä Rukan maailmancupin kilpailujen omavastuuosuuksien leikkaamiseen.

Hiihtoliiton johtokunnan tämän viikon kokouksessa oli esillä myös omavastuuasia.

– Huippu-urheilun mahdollistaminen kallistuu koko ajan ja tuleva kausi arvokisoineen tulee olemaan taloudellisesti vaikea, joten omavastuihin kilpailukauden aikana tulee varautua, puheenjohtaja Sirpa Korkatti avasi tiedotteessa.

– Haluan kuitenkin korostaa, että teemme kaikkemme, jotta omavastuut olisivat mahdollisimman pieniä tai niitä ei tarvitsisi kerätä. Toisaalta on hyvä, että monissa lajeissa jo arkea olevista omavastuista keskustellaan avoimesti myös meidän lajeissamme.

Lue myös:

    Uusimmat