Mia sai terveytensä takaisin lihavuusleikkauksella – pudottanut yli 60 kiloa: "Energiaa paljon enemmän"

Mia Raassina pudotti yli 60 kiloa lihavuusleikkauksella. Leikkaussyyksi ei kuitenkaan riitä, että on "vain lihava". Miten leikkaukseen pääsee, entä kuka siihen ei pääse? 

Mia Raassina kertoo saaneensa terveytensä takaisin lihavuusleikkauksella. Kolme vuotta sitten tehdyn leikkauksen jälkeen hän on pudottanut yli 60 kiloa. 

Terveysongelmat saivat ajattelemaan muutosta ja lopulta ryhtymään siihen. 

– Terveys tuli vastaan. Ylipaino toi mukanaan terveydellisiä syitä, verenpainetta ja diabetesta, Raassina kuvaa Huomenta Suomessa.

Raassinan tavoite oli elää terveemmin, ja siihen tavoitteeseen hän on leikkauksen avulla päässyt.

– Diabetes ja verenpaine on selätetty, eli niitä ei enää ole, Raassina kuvaa.

– Minulla on energiaa paljon enemmän, fyysistä voimaa. Olen vaihtanut työpaikkaa fyysisempään työhön. Iloinen ja positiivinen elämä on löytynyt.

"Leikkauksen jälkeen tuntui, etten voi syödä yhtään mitään"

Leikkauksen jälkeen vatsaan ei mahdu samalla tavalla ruokaa. Syöminen olikin aluksi haasteellista, sillä Raassina joutui etsimään uusia, erilaisia ruokia. Toisinaan sisäinen taistelu oli melkoista: proteiinia piti syödä paljon, mutta suklaan makuinen proteiinivanukas sai vanhat painonpudotusajatukset aktivoitumaan.

– Se suklaa löi aivoilleni käskyn "kielletty". Proteiinituote kuitenkin oli hyvä ja tuki ruokavaliota, Raassina kuvaa.

– Leikkauksen jälkeen tuntui, etten voi syödä yhtään mitään. Nyt kolmen vuoden jälkeen syön kaikkea. Tunnistan, mitä en voi syödä, ja niitä en syö: rasvaiset ruoat, naudanliha, vehnätuotteet. Mutta pärjään ilman niitäkin.

Suomessa lihavuusleikkauksia tehdään tuhat vuodessa. Miten leikkaukseen pääsee? Ei riitä, että on "vain lihava". Entä kuka leikkaukseen ei pääse? Katso Painoklinikka.fin ylilääkäri Andre Heikiuksen vastaus jutun alussa olevalta videolta. 

Katso myös: Ava pudotti 60 kiloa lihavuusleikkauksella

 

Lue myös:

    Uusimmat