Mies keksi kavalan keinon kiertää ex-kumppaninsa sosiaalisen median estot – rakkaudentunnustukset perille 0,01 eurolla

Pariskunta teki eroa pitkään ja niin tuskallisesti, että nainen haki lopulta lähestymiskiellon miehelle. Kiellot ja estot eivät miestä pidelleet vaan hän päätyi lopulta syytettyjen lauteille selvittelemään tekemisiään.

Naisen mitta täyttyi keväällä 2018, kun hänen asiakkaansa ihmetteli hänestä sosiaalisessa mediassa julkaistuja valokuvia. Järkytyksekseen nainen löysi Instagramista kaksi alastonkuvaa itsestään.

Valokuvat oli julkaissut mies, jonka kanssa nainen oli seurustellut. Mies oli merkinnyt naisen kuviin.

Nainen haki miehelle lähestymiskieltoa. Oikeus määräsi kiellon, jonka mukaan miehellä ei ollut enää oikeuttaa ottaa yhteyttä tai yrittää ottaa yhteyttä naiseen.

Mies lähetteli naiselle viestejä lähestymiskiellosta huolimatta.

Uusi kumppani samaan kurimukseen

Jossakin vaiheessa mies alkoi seurustella toisen naisen kanssa. Sitten nainen päätti suhteen ja muutti toiselle paikkakunnalle. 

Nainen pyysi miestä jättämään hänet rauhaan, mihin mies ei taaskaan suostunut.

Niinpä nainen ratkaisi tilanteen estämällä miehen yhteydenotot kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Näin miehen ei olisi enää pitänyt saada viestejään perille.

Rahansiirtosovellus avuksi

Epätoivoinen mies ei suostunut taaskaan nielemään eroa. Niinpä hän keksi kiertää estoja MobilePay-maksusovelluksen avulla.

Sovellus on tarkoitettu mobiilimaksuihin ja rahansiirtoihin, ei viestittelyyn. Rahasiirtojen ja -pyyntöjen yhteydessä vastaanottajalle on mahdollista lähettää kuitenkin viesti, jossa kertoo esimerkiksi maksun syystä.

Mies alkoi tehdä 0,01 euron rahasiirtoja naiselle ja kirjoitti niiden yhteyteen erilaisia viestejä, kuten rakkaudentunnustuksia, poliisilla tai käräjillä uhkailua ja solvauksia.

Osassa viesteissä mies vaati naiselta jotakin velkaa.

Nainen pyysi miestä lopettamaan yhteydenotot, mutta mies ei suostunut tähän. Hän uhkasi tulla selvittelemään asioita naisen kotiin.

Nainen kertoi ahdistuneensa jatkuvasta viestipommituksesta niin paljon, että lukittautui neljän seinän sisälle, eikä uskaltanut enää poistu ulos.

Lopulta nainen sulki MobilePayn saadakseen olla rauhassa ja teki miehestä rikosilmoituksen.

Ehdollista napsahti

Mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hän selitti toimintaansa molempien naisten kohdalla sillä, että hänellä oli ollut näille asiallista asiaa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus oli toista miesltä.

– Viestit ovat asiattomia. Asianomistaja ei ole reagoinut vastaajan lähettämiin rahapyyntöihin ja viesteihin, oikeus totesi ratkaisussaan.

Oikeuden mukaan mies häiriköi jälkimmäistä ex-kumppaniaan pahimmillaan useita kertoja päivässä keväällä 2022 kuukausien ajan. 

Oikeuden mukaan yhteydenotot olivat toistuvia, tarpeettomia, asiattomia ja uhkaavia. Ne aiheuttivat uhrille pelkoa ja ahdistusta.

Käräjäoikeus totesi 44-vuotiaan miehen syylliseksi vainoamisen, yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja kuuteen lähestymiskiellon rikkomiseen. Rangaistukseksi oikeus määräsi miehelle 80 päivää ehdollista vankeutta.

Mies joutuu maksamaan ensimmäiselle ex-kumppanilleen tuhat euroa kärsimyskorvauksia.

Juttua on korjattu 27.9. kello 12.14 tiedolla, että miehen rikosten kohteeksi joutuneita ex-kumppaneita olikin yhden sijaan kaksi.

Lue myös:

    Uusimmat