Mies kiinnitti naisystävänsä itseensä tunneiksi vaijerilla – paikalle tullut kaveri sai aivan eri selityksen kuin oikeuden tuomari

Kaverinsa luokse puuhommiin saapunut mies joutui keskelle erikoista episodia. Hän löysi kaverinsa ja tämän naisystävän hallista metallivaijerilla toisiinsa kiinni sidottuina.

Vaijerin toinen pää oli kiinni naisystävän nilkassa ja toinen kaverin ranteessa. Naisystävä näytti itkuiselta ja hänen nilkkansa oli hiertynyt vereslihalle.

Miehen ihmetellessä tilannetta kaveri kertoi, että nainen on vaijerissa kiinni, ettei "sekoile enempää". Kaveri osoitti hallin lattialla seisovaa ämpäriä ja kertoi, että nainen voi tehdä tarpeensa siihen.

Mies käski ystäväänsä päästämään naisen irti tai uhkasi lopulta soittaa poliisit paikalle, jos kaveri ei suostu irrottamaan vaijeria. Lopulta mies irrotti itse akkuporakoneella vaijerin kiinnitykset naisen nilkasta.

Myöhemmin oikeudessa mies kertoi, että osa naisen nilkan verestä oli kuivunutta, joten hän päätteli vaijerin olleen tämän nilkassa "jo jonkin aikaa". 

Mies selitti sitomista leikillä

Nainen puolestaan kertoi, että hänellä ja 38-vuotiaalla miehellä oli niin kutsuttu "on–off-suhde". Tapahtumapäivänä nainen oli ilmoittanut lähtevänsä miehen luota, mihin mies ei suostunut.

Mies oli ilmoittanut, että hän telkeää naisen joko kellariin tai kahlitsee hänet vaijerilla itseensä. Naisen mukaan vaihtoehtoja oli vain nämä kaksi.

Mies oli aiemminkin puhunut kellariin telkeämisestä. Nyt mies riuhtoi häneltä puhelimen pois ja sitoi vaijerilla itseensä.

Nainen joutui olemaan vaijerissa kiinni tuntien ajan, eikä mies päästänyt häntä irti aneluista huolimatta. Tarpeensa hän joutui tekemään hallin keskelle tuotuun ämpäriin. Vasta miehen ystävän puuttuminen tapahtumiin lopetti tilanteen.

Vaijerin sitonut mies taas väitti oikeudessa, että vaijerijuttu oli ollut pelkkää leikkiä. Hänen mukaansa pariskunta oli viettänyt iltaa yhdessä ja puhunut sitomis- ja roolileikeistä.

Hän ei kertomansa mukaan muistanut, oliko nainen antanut vaijerin kiinnittämiseen luvan. Mies kertoi, ettei suostunut irrottamaan vaijeria, koska kiirettä ei ollut, eivätkä he olleet lähdössä mihinkään.

Tuomio tuli

Oikeus katsoi, että 38-vuotias miehen toiminnassa oli nöyryyttäviä piirteitä ja hän syyllistyi vapaudenriistoon.  Rikos tapahtui toukokuun 2023 alussa Urjalassa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen 50 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies joutuu maksamaan uhrilleen 450 euroa haitta- ja kärsimyskorvauksia.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat