Mihin menet, TPS? Karri Kivi hämmästelee turkulaisten touhuja: "Nyt ollaan siinä tilanteessa taas"

Maalikooste: TPS - HIFK 5:26
Maalikooste: TPS hävisi viidennen kerran peräkkäin, kun HIFK haki siitä 4–2-voiton viime perjantaina.

Päävalmentaja Tommi Miettisen toinen kausi TPS:n peräsimessä on alkanut nihkeästi. MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi ihmettelee.

TPS on valahtanut sijalle 12, kun SM-liigan runkosarjaa on pelattu noin neljännes. Lokakuu on ollut turkulaisittain perin synkkä. Tuloksena viisi ottelua ja viisi tappiota.

Tommi Miettinen valittiin TPS:n päävalmentajaksi kesällä 2023. TPS oli pelannut kahdesti peräkkäin loppuotteluissa vuosina 2021 ja 2022 Raimo Helmisen ja Jussi Ahokkaan johdolla. Kesällä 2023 Ahokas sai kuitenkin väistyä vaisun kauden jälkeen. TPS oli jäänyt sarjassa yhdeksänneksi ja tehnyt runkosarjassa neljänneksi vähiten maaleja. TPS hamusi iloisempaa hyökkäypeliä ja enemmän maaleja.

Miettisen nimityksen yhteydessä seuran hallituksen puheenjohtaja Kai Koskinen sanoi TPS:n rakentavan "vakaata pohjaa kestävälle menetykselle".

Karri Kivi hämmästelee tapahtumien kulkua Turussa.

– Kaksi finaalia, ja sitten tuli vaisu kausi, ja he sanoivat, että lähtevät uudistamaan kaikkea. Hakemaan hyökkäysvoittoisempaa peliä, Kivi ihmettelee.

– Vuosi sitten jo särähti, että mitä siellä nyt muutetaan, kun on kaksi finaalia pohjalla. Eikö asiat ole ihan hyvin?

Tuloksen puolesta uusiutuminen ei ole onnistunut. Viime kaudella TPS pääsi vaivoin pudotuspeleihin oltuaan runkosarjan yhdeksäs. Kausi päättyi lopulta Tapparaa vastaan puolivälierissä. Maalinteko tuotti yhä tuskaa, sillä turkulaiset tekivät sarjassa neljänneksi vähiten maaleja.

Miettisen toinen kausi ei sekään ole tuonut helpotusta maalinteon tuskaan. Alkukauden aikana 41 kertaa kihauttaneen TPS:n takana maalinteossa ovat vain KalPa, HPK, Pelicans ja JYP.

– Mikähän se muutos oli, mitä haettiin, Kivi hämmästelee.

– Miettinen juuri itsekin sanoi, että he tekevät liian vähän maaleja.

Kivi näkee TPS:n pelissä ongelman.

– Eivät he lauo silloin, kun on paikka. Kun laukovat, ne ovat aika vaisuja ne yritykset.

– Kohta neljäsosa pelattu tätäkin kautta. Jos lähdettiin hakemaan hyökkäysvoittoista peliä viime vuonna, sitä ei tullut. Ja nyt ollaan siinä tilanteessa taas.

Voisi esittää kysymyksen, mihin olet menossa TPS.

– Siellä oli kaksi finaalia pohjalla. Minusta se on erinomainen saavutus.

TPS kohtaa keskiviikkona Jukurit Mikkelissä. Ottelu alkaa kello 18.30 ja on nähtävissä MTV Katsomossa. 

Lue myös:

    Uusimmat