Mikko Mannerilla heti elintärkeä tehtävä HPK:ssa – "Luokattomalla tasolla"

Liigaviikko: Mikko Mannerilla heti elintärkeä tehtävä HPK:ssa – "Siitä täytyy aloittaa!" 4:20
Liigaviikko: Mikko Mannerin ensimmäisessä HPK-pelissä näkyi uutta, mutta myös tuttuja ongelmia

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi kävi paikan päällä Turussa katsomassa Mikko Mannerin ensimmäistä ottelua HPK:n päävalmentajana. Tärkein työsarka tuli nopeasti näkyviin.

HPK korvasi maanantaina vain viiden runkosarjaottelun jälkeen Matias Lehtosen kokeneella Mannerilla, jonka alaisuudessa Kerho kävi TPS:n vieraana lähellä voittoa. Ottelu päättyi lopulta kolmesti tappiolla olleille turkulaisille maalein 6–5 voittomaalikisassa.

Kivi näki, että ottelun avauserä oli tyypillistä valmentajan vaihdoksen jälkeistä ihmettelyä, mutta kahdessa seuraavassa erässä peli piristyi selvästi. Pahin ongelmakohta tuli kuitenkin selvästi esiin illan mittaan.

– HPK:n perisynti eli oman pään puolustaminen on kyllä luokattomalla tasolla, Kivi totesi Huomenta Suomen Kiekkoraadissa.

– Kuinka helposti siniviivalta hyökkääjät antavat kiekon tulla omalle maalille ihan jatkuvalla syötöllä. Sekin on myös oman alueen puolustamista, josta täytyy ilman muuta Mannerin ja kumppaneiden aloittaa.

Kiekkoraati: HPK:lla valtavia haasteita – paineet kasvavat Pelicans-leirissä Lahdessa 11:10
Kiekkoraati ruoti torstaiaamuna muun muassa HPK:n ja Pelicansin ongelmia.

Kivi jatkoi HPK:n pelillisen tilanteen ruotimista Liigaviikko-ohjelmassa. Hän pitää Mannerin edellytyksiä nostaa HPK:ta sarjan peräpäästä ylöspäin haastavina, sillä joukkueen materiaali ei edelleenkään riitä.

– Joukkueen kokoonpano on tällä haavaa sitä luokkaa, että jokaisen joukkueen taakse jättäminen on työn takana, mutta on se mahdollista, Kivi sanoo.

– Uskon, että Mikko Manner on ehkä parhaimmillaan nyt. Hän on niin paljon urallaan voittanut ja sitten hän on taas kokenut sitä toista päätä. Jos Mikko Manner olisi itselleen vähän armollisempi, ja uskon, että hän on oppinut sen, ettei kaikki ole hänen vikaansa.

Liigaviikko: Karri Kivi ja Teemu Niikko kävivät läpi SM-liigaviikon kuumimpia puheenaiheita.

Lue myös:

    Uusimmat