Millaisia asioita ihmiset säilyttävät pankin tallelokeroissa? Nordea paljastaa

Pankin tallelokeroissa säilytetään arvokkaita esineitä, mutta myös tavaroita, jotka ovat lokerossa paremmassa turvassa esimerkiksi tulipalon sattuessa.

Elokuvissa pankkiholvin lokeroista löytyy usein kasa kultaharkkoja tai muuta kimmeltävää, mutta Nordean kehitysjohtaja Tanja Eronen veikkaa, että useimmista tallelokeroista ei kultaharkkokasaa kuitenkaan löydy.

– Veikkaisin, että varsinkin silloin, kun kultaan sijoittaminen on ollut suosituinta, osa on tuonut kultaharkkoja omaan tallelokeroonsa. Mutta koska jokaisella on oma pieni lokero, ei sinne mitään isoja kasoja mahdu, Eronen kertoo.

Mitä pankin tallelokeroissa säilytetään?

Erosen mukaan pankin tallelokeroissa säilytettävät asiat ovat yleensä melko pieniä, mutta siellä saa säilyttää, mitä haluaa.

Tallelokeroihin säilötyt asiat eivät välttämättä ole aina rahallisesti arvokkaita. Sen sijaan ne halutaan muutoin pitää säilössä.

– Tiedän, että jotkut säilyttävät siellä tärkeitä papereita, esimerkiksi testamenttia ja osakekirjoja. Osa voi säilyttää esimerkiksi muistitikkua, jossa on valokuvia tulipalon varalta.

Lisäksi tallelokeroissa voi säilyttää esimerkiksi arvokkaita koruja, joita ei halua säilyttää kotona.

Katso myös: Näin tunnistat arvoesineet kodin rihkaman seasta

Lue myös:

    Uusimmat