Mitä Johanna Matintalolle oikein tapahtui? Hiihtäjältä yksinkertainen selitys alun jättieroon

Johanna Matintalo oli komeasti perinteisen 20 kilometrin väliaikalähdössä viides Salpausselällä. Suomalainen jäi kuitenkin heti ensimmäisen kilometrin aikana kärkeen peräti 24,9 sekuntia, kun maalissa hänen eronsa voittajaan oli tasan puoli minuuttia.

Mitä tapahtui, vai lähditkö vain rauhassa liikkeelle?

– Minä vähän lähdin rauhallisemmin vissiin. Moni kysyi, mitä minulle kävi. Sanotaanko, että ei käynyt yhtään mitään, Matintalo sanoi hieman naureskellen.

Perjantaina Matintalo hiihti Suomen parisprinttijoukkueessa, joka sijoittui toiseksi. 

– Rehellisyyden nimissä se eilinen vähän painoi jaloissa. Olen muutamia 20 kilometrin kisoja hiihtänyt väliaikalähdöllä tällä kaudella, ja kaikissa niissä vähän liian kovaa lähtenyt. Kun eilinen oli vielä taustalla, ajattelin, etten halua lähteä liian kovaa, mutta jälkikäteen ajateltuna olisin vähän kovempaa voinut lähteä. Turha jossitella. Ihan hyvä tasainen veto tuli tuollakin tavalla, Matintalo mietiskeli.

Eli olet tyytyväinen vauhdinjakoon kuitenkin, vai?

– En nyt sano, että sataprosenttisen tyytyväinen. Kyllähän se alku oli niin hidas, että ehkä vähän olisi voinut nipistää. Vaikea sanoa kuitenkin. Jos olisi ollut vähän kovempi, niin olisiko tullut sitten loppuun asti. Tyydytään tähän. Ei ollut huono noinkaan, Matintalo pyöritteli.

Matintalo oli lopulta maalissa tasan puoli minuuttia voittaja Pärmäkoskea hitaampi. Palkintosijan hän hävisi 20,1 sekunnilla. 1,1 kilometrin väliajassa eroa kolmanneksi sijoittuneeseen Niskaseen oli 17,1 sekuntia, eli viimeiset 18,9 kilometria Matintalo tuli lähes tasatahtiin Niskasen kanssa, joka tosin kävi polvillaan 15 kilometrin kohdalla.

Viides sija sivuaa Matintalon uran parast maailmancupissa. 

– Hyvä sija, mutta kyllähän sitä haluaisi enemmän. Ei niitä viidensiä sijoja liikaa ole, mutta kuitenkin jonkun verran jo. Ihan hyvä näin.

Lue myös:

    Uusimmat